![]() |
Fıstıklı Çıkın Kurabiyesi Malzemeleri 2 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket oda sıcaklığında margarin 2 paket buğday nişastası 1 su bardağı un 1 paket vanilya 1 çorba kaşığı kakao 1 kase dövülmüş antepfıstığı yarım paket kabartma tozu http://img265.imageshack.us/img265/4...inyapilisi.jpg Hazırlanışı - Margarin, pudra şekeri ve yumurtayı derin bir kapta karıştırın. Nişasta, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyin. Malzemeyi yoğurun. - Hamurdan limon büyüklüğünde bir parça ayırın. Kalan hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, içli köfte gibi parmağınızla bastırarak içini oyun. - İçlerine dövülmüş antepfıstığı doldurun. Tüm malzemeyi bu şekilde bitirin. Ardından, ayırdığınız hamura kakao ekleyin. - Kakaolu hamurdan da küçük parçalar koparıp, elinizde uzunlamasına yuvarlayın. Fıstıklı çıkınları kakaolu şeritlerle bağlayın (fiyonk şekli de verebilirsiniz). - 170 derece fırında, hamur pembeleşene kadar pişirin. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:31 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2