![]() |
Anadolu Çöreği Tarifi - Anadolu Çöreği Nasıl Yapılır - Yemek Tarifleri Anadolu Çöreği Tarifi Anadolu Çöreği Nasıl Yapılır Yemek Tarifleri Anadolu Çöreği için Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı su Yarım kibrit kutusu kadar yaş maya 2 yumurta(1 yumurta hamura,1 yumurta sarısı üzerine sürülecek.) Yarım su bardağı tahin 1 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı 1 su bardağı ince dövülmüş ceviz 1 kahve kaşığı yenibahar 2 kahve kaşığı şeker 3 kahve kaşığı tuz Aldığı kadar un Anadolu Çöreği Tarifi: 1- 2 kahve kaşığı şeker,1 yumurta,tuz konup karıştırılır. 2 -Aldığı kadar elenmiş un ile yumuşak bir hamur yapılır.Ilık bir yerde üzeri örtülü olarak mayalandırılır. 3- Hamur ikiye ayrılır.Bir tanesi unlanmış yere alınıp elle bastırılarak inceltilir.Üzerine zeytinyağ tahin karışımı sürülüp bohça gibi katlanır.Üzeri örtülerek dinlendirilir. 4- Hamur tekrar elle açılabildiği kadar açılıp bu sefer üzerine ceviz-tahin-zeytinyağ-yenibahar karışımı sürülür, bir uçtan başlayarak,iki parmak genişliğinde sarılır. 5- Sarılan bu hamurun sol ucu içe,sağ ucu ise dışa döndürülerek burulur. 6- Sonra,bir uçtan başlıyarak,kendi etrafında sararak yuvarlak bir çörek yapılır.(Son uç,alta gizlenir.) 7- Yağlanmış tepsiye alınıp yumurta sarısı sürülür.Orta hararetli fırında pişirilir. http://img849.imageshack.us/img849/8523/anado.jpg |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:45 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2