![]() |
Barbunya Pilaki MALZEMELER 1 su bardağı kuru barbunya 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy soğan 1 adet havuç 1 adet orta boy patates Yarım demet maydanoz 1 çay kaşığı şeker 1 adet limon HAZIRLANIŞI Barbunyayı kolay ve çabuk pişmesini sağlamak için bir gece suda bekletelim. Kullanmadan önce de bol suda tekrar yıkayalım. Önce yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye dek zeytinyağı ile kavuralım. Sonra küçük küpler halinde doğradığımız havucu ve patatesi barbunyalarımızı 1 çay kaşığı toz şekeri ve 2 bardak suyu da ekleyip düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede 30-35 dakika pişirelim. Piştikten sonra ağız tadımıza göre 1 veya 2 tatlı kaşığı tuzu da katıp servis tabaklarına alalım. Üzerine limon sıkıp ince kıyılmış maydanozla süsleyelim. Sıcak veya soğuk olarak servis yapılabilir. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:50 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2