Paradox Paradoks, görünüşte doğru olan bir ifade veya ifadeler topluluğunun bir çelişki yaratması veya sezgiye karşı bir sonuç yaratmasıdır. Çoğunlukla, çelişkili gözüken sonuç veya sonuçlar aslında çelişkili değildir veya doğru gözüken ifade veya ifadelerin aslında tam olarak doğru olmayan unsurları vardır.
Ayrıca kendi içinde çelişen veya tam tersi şekilde sonuç olarak doğru olan fakat absürd veya çelişkili gözüken bir ifadeye (veya ifadelere/ifadeler bütününe) de paradoks denmektedir.[1] Paradoks teriminin karşılığı olarak Türkçe'de yanıltmaç, çatışkı ve çelişme sözcükleri de kullanılmaktadır. Kökleşmiş inanışlara aykırı olarak ileri sürülen düşünce olarak ta tanımlanabilir
bunLarda Paradoks Hakkında Komik YorumLar..
arka arkaya tekrar edildiginde, insana nerede oldugunu unutturan, para kelimesinin sonunda beyinde yankılanan doks sesi, bir sure sonra ritmini bulmakta ve sahile vuran dalgalari hatirlatmakta ve huzur vermektedir. paradoksa dusmek denen olgu ise, sanırım bu dalgali sahilde uzanip, gunesin tadini cikartmak istegi ile etliye sutluye karismama egilimidir.
kendi adini icermeyen kataloglar katalogu paradoksu ise cozmeyi birakin, anlatmasi bile zor bir eylemler butunu olup, russel paradoksunu temel aldigi gorulmektedir.
bence karmaşılık içinden çıkamama bi durum
Kendi içerisinde hem doğruluğu hem de yanlışlığı kanıtlanabilir olan...böyle olunca da kelimenin kendisi de bir paradox değil mi..? |