![]() |
|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Makarnalar-Pilavlar Makarna yemeği tarifleri... |
![]() | ||
![]() ![]() |
| LinkBack ![]() | Seçenekler ![]() |
![]() | #1 (permalink) | ||
![]() Havuçlu ve Karnabaharlı Pilav - Havuçlu ve Karnabaharlı Pilav Tarifi Malzemeler: 2 bardak un 2 adet yumurta 4 yemek kaşığı süt 1 yemek kaşığı margarin 2 bardak pirinç 2 adet havuç 2 bardak karnabahar 2 yemek kaşığı tereyağ Karabiber, Tuz Hazırlanışı: Doğranmış ve ayıklanmış karnabahar tuzlu 1 bardak suda 10 dakika birarada haşlanır. 2 bardak pirinç bol tuzlu suda 10 dakika haşlanır, süzülür ve soğuk su ile yıkanıp bekletilir. 2 bardak un, yumurta, tuz, süt ve margarin karıştırılarak sert bir hamur haline getirilir. Hamur, kalınca açıp bir parmak kalınlığında uzun şeritler halinde kesilir. Pilav tenceresi margarinle bolca yağlanır. Tencereye şeritler sepet örgüsü gibi, bir alttan bir üstten geçirilerek tencereye yerleştirilir. Sebzeler, haşlanmış pirinç, tereyağı, tuz ve karabiberi ilave edilir. Tencereden sarkan hamurlar içe katlanır ve fırında 45 dakika pişirilerek tencere ters çevrilip servis yapılır --------------Tualimforum İmzam-------------- Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım. Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA | |||
![]() | ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Pilav Dağı Efsanesi - Pilav Dağı Hikayesi - Pilav Dağı | Serap | Efsaneler ve Yöresel Halk Hikayeleri | 1 | 26.03.19 15:37 |
Diyet Havuçlu Dana Eti Tarifi - Diyet Havuçlu Dana Eti Nasıl Yapılır - Diyet Yemek | Başak | Diyet Yemekleri | 0 | 30.04.13 19:09 |
Rüyada Pilav Görmek - Rüyada Pilav Görmek Açıklaması ve Yorumu - Pilav Rüya Tabiri | Tarot | N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri | 0 | 01.01.13 23:59 |
Nohutlu Pilav - Nohutlu Pilav Tarifi Tarifi | ASYA | Makarnalar-Pilavlar | 0 | 17.07.12 17:21 |
Etli Havuçlu Pilav | AnGeL | Makarnalar-Pilavlar | 0 | 13.12.10 21:06 |