![]() |
Fırın Makarna Resimli Tarif Fırın Makarna http://img190.imageshack.us/img190/6...inmakarna2.jpg MALZEMELER ; 500 gr. ( 1 paket ) fırın makarna 1,5 litre kaynar su 1 adet et bulyon 1 tatlı kaşığı tuz 500 gr yoğurt 2 adet yumurta ½ çay bardağı sıvı yağ 1,5 tatlı kaşığı tuz 100 gr.tereyağ ( küp küp kesilmiş ) 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri http://img190.imageshack.us/img190/1...inmakarna3.jpg 1,5 litre kaynar suyumuzun içine , 1 adet et bulyon ve 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ilave ederek , bulyon eriyene kadar kaynatıyoruz. http://img41.imageshack.us/img41/3632/firinmakarna4.jpg Amansızca fokurdayan suyumuzun içine , makarnalarımızı kırmadan tencereye dik şekilde koyuyoruz. Makarnalarımız yumuşadıkça , kendini tencerenin içine doğru kaynayan suya teslim edecektir. Makarnalarımızı suyunu çekene kadar haşlıyoruz.Buradaki püf nokta ; makarnanın suyunu tamamen çekmesi. http://img41.imageshack.us/img41/1156/firinmakarna5.jpg Sıra geldi harcımıza ; 500 gr yoğurt ile 2 adet yumurtamızı çırpıyoruz. http://img41.imageshack.us/img41/2486/firinmakarna6.jpg Üzerine ½ çay bardağı sıvıyağ ve 1,5 tatlı kaşığı tuz ilave ederek karıştırıyoruz. http://img188.imageshack.us/img188/8...nmakarna7g.jpg Borcama aktardığımız makarnalarımızın üzerine harcımızı döküp , makarnaları üstten hafif eşeleyerek , harcın yayılmasını sağlıyoruz. http://img188.imageshack.us/img188/2...inmakarna9.jpg Küp küp doğradığımız tereyağımızı makarnaların üzerine dağıtıyoruz. http://img188.imageshack.us/img188/2...inmakarna8.jpg Rendelenmiş kaşar peynirimizi de serperek , 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. http://img188.imageshack.us/img188/8...inmakarna1.jpg Dikkat edilmesi gereken hususlar: Fırın makarna alırken “ Bugati “ diye nitelendirilen orta kalınlıkta makarna almaya özen gösteriniz.Kalın fırın makarna , haşlanıp harç ile fırınlanınca gereğinden fazla hamurumsu bir yemek olur. Et bulyon muhakkak kullanınız.Hazırda varsa et suyu da kullanabilirsiniz. Makarna suyunu tamamen çekene kadar haşlayın.Gerekirse ocağın altını kısabilirsiniz. Alışılageldiği gibi , makarnanın suyunu süzmeyiniz ve kati suretle yapışmasın diye soğuk su ile çalkalamayınız. Harcı makarnanın üzerine dökmek için , makarnanın soğumasını beklemeyiniz.Makarna haşlanırken harcı hazırlarsanız , hemen makarna ile karıştırabilir ; hem işlemi hızlandırmış hem de zaman kazanmış olursunuz. Servis önerisi: Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirip , ana yemek olarak veya et yemeklerinin yanında sıcak olarak servis ediniz. Afiyet olsun….. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:17 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2