tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Makarnalar-Pilavlar (http://www.tualimforum.com/makarnalar-pilavlar/)
-   -   Fırın Makarna Resimli Tarif (http://www.tualimforum.com/makarnalar-pilavlar/30551-firin-makarna-resimli-tarif.html)

ASYA 15.05.09 08:15

Fırın Makarna Resimli Tarif
 
Fırın Makarna

http://img190.imageshack.us/img190/6...inmakarna2.jpg

MALZEMELER ;

500 gr. ( 1 paket ) fırın makarna
1,5 litre kaynar su
1 adet et bulyon
1 tatlı kaşığı tuz
500 gr yoğurt
2 adet yumurta
½ çay bardağı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
100 gr.tereyağ ( küp küp kesilmiş )
200 gr rendelenmiş kaşar peyniri





http://img190.imageshack.us/img190/1...inmakarna3.jpg

1,5 litre kaynar suyumuzun içine , 1 adet et bulyon ve 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ilave ederek , bulyon eriyene kadar kaynatıyoruz.
http://img41.imageshack.us/img41/3632/firinmakarna4.jpg


Amansızca fokurdayan suyumuzun içine , makarnalarımızı kırmadan tencereye dik şekilde koyuyoruz.
Makarnalarımız yumuşadıkça , kendini tencerenin içine doğru kaynayan suya teslim edecektir.
Makarnalarımızı suyunu çekene kadar haşlıyoruz.Buradaki püf nokta ; makarnanın suyunu tamamen çekmesi.
http://img41.imageshack.us/img41/1156/firinmakarna5.jpg

Sıra geldi harcımıza ;

500 gr yoğurt ile 2 adet yumurtamızı çırpıyoruz.
http://img41.imageshack.us/img41/2486/firinmakarna6.jpg

Üzerine ½ çay bardağı sıvıyağ ve 1,5 tatlı kaşığı tuz ilave ederek karıştırıyoruz.

http://img188.imageshack.us/img188/8...nmakarna7g.jpg

Borcama aktardığımız makarnalarımızın üzerine harcımızı döküp , makarnaları üstten hafif eşeleyerek , harcın yayılmasını sağlıyoruz.
http://img188.imageshack.us/img188/2...inmakarna9.jpg



Küp küp doğradığımız tereyağımızı makarnaların üzerine dağıtıyoruz.
http://img188.imageshack.us/img188/2...inmakarna8.jpg


Rendelenmiş kaşar peynirimizi de serperek , 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

http://img188.imageshack.us/img188/8...inmakarna1.jpg

Dikkat edilmesi gereken hususlar:

Fırın makarna alırken “ Bugati “ diye nitelendirilen orta kalınlıkta makarna almaya özen gösteriniz.Kalın fırın makarna , haşlanıp harç ile fırınlanınca gereğinden fazla hamurumsu bir yemek olur.
Et bulyon muhakkak kullanınız.Hazırda varsa et suyu da kullanabilirsiniz.
Makarna suyunu tamamen çekene kadar haşlayın.Gerekirse ocağın altını kısabilirsiniz. Alışılageldiği gibi , makarnanın suyunu süzmeyiniz ve kati suretle yapışmasın diye soğuk su ile çalkalamayınız.
Harcı makarnanın üzerine dökmek için , makarnanın soğumasını beklemeyiniz.Makarna haşlanırken harcı hazırlarsanız , hemen makarna ile karıştırabilir ; hem işlemi hızlandırmış hem de zaman kazanmış olursunuz.
Servis önerisi:

Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirip , ana yemek olarak veya et yemeklerinin yanında sıcak olarak servis ediniz.

Afiyet olsun…..


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:17 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2