![]() |
İzmir Köfte İzmir Köfte orta yagli koyun kiymasi -- 500 gr. domates 3 adet -- patates 4 adet -- margarin 3 çorba kasigi -- ekmek içi 3 dilim -- sogan 1 adet -- maydanoz 1/2 demet -- Karabiber -- -- Tuz -- -- *2 defa çekilmis kiymanin içine rendelenmis sogani, islatilip sikilmis ekmek içini, tuz, karabiber ve maydanozu koyun. Bunlari iyice yogurduktan sonra islak avuçlarla oval sekil vererek 1 parmak kalinligina getirin. Patatesleri soyup köfte büyüklügünde yuvarlak dilimler kesin.Bir tavada margarini eritin ve patatesleri bu yagda kizartip bir tepsiye dizin.Daha sonra ayni yagda köfteleri kizartip patateslerin üzerine koyun.http://www.tualimforum.com/forum/images/nkt.jpg Tavada kalan yaga, kabuklari soyulmus, zar seklinde dogranmis domatesleri veya sulandirilmis domates salçasini koyup 2 dakika kavurun ve 1/2 bardak su ilave edip kaynatin. Bu kaynatilan suyu tepsideki köftelerin üzerine dökün. Kapagi kapatin ve 15 dakika |
ekmeğin bayatekmek dilimi olduğunu paylaşmak isterim..;) |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:06 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2