![]() |
|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Köfteler-Kebaplar Köfte yemeklerinin tarifleri... |
![]() | ||
![]() ![]() |
| LinkBack ![]() | Seçenekler ![]() |
![]() | #1 (permalink) | ||
![]() ![]() *******İÇLİ KÖFTE***** M a l z e m e l e r 20 gr. fıstık içi veya ceviz içi, Yarım çay kaşığı tuz, Yarım çay kaşığı karabiber, Yarım çay kaşığı tozbiber, Yarım çay bardağı pulbiber, 150 gr. az yağlı kıyma, 100 gr. soğan, Hamurun İçindekiler: 50 gr. simit(köftelik bulgur), 25 gr. çiğ köftelik et, Yarım çay kaşığı karabiber, 20 gr. haşlanmış patates, Yarım çiğ yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 1 soğan, HAZIRLANIŞI: ETİN HAZIRLANIŞI: Et, önce pişirme kıvamına gelinceye kadar kavrulur. Soğanlar ince ince doğranıp etin üstüne eklenir. Daha sonra iyice kavrulur ve baharat çeşitleri, fıstık veya ceviz katılarak kavrulmaya devam edilir. Sonra ocaktan indirilip beklemeye bırakılır. HAMURUN HAZIRLANIŞI: Hamurun içindeki malzemelerin hepsi katılarak, içine soğan rendelenip iyice yoğurulur. KÖFTENİN HAZIRLANIŞI: Yoğurulan hamurdan yaklaşık 40 gr. kadarı (ceviz büyüklüğünde) koparılıp, avuç içinde top haline getirilir. İşaret parmağı ile oyulup hazırlanmış karışım içerisine konulur ve ağzı kapatılır. Yumurta şekline gelinceye kadar yuvarlanarak, ayçiçek yağında kızartılır . ![]() | |||
![]() | ![]() |
![]() |
Tags |
içli köfte, içli köfte nasıl yapılır, içli köfte tarifi, kofte, İcli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
İçli Köfte Böreği - İçli Köfte Böreği Tarifi - İçli Köfte Böreği Tarifi Yapılışı | ASYA | Pastalar ve Börekler | 0 | 15.07.14 00:17 |
Tavuklu İçli Köfte - Tavuklu İçli Köfte Tarifi - Tavuklu İçli Köfte Yapılışı | Başak | Köfteler-Kebaplar | 0 | 09.12.13 19:36 |
Pratik İçli Köfte - Pratik İçli Köfte Tarifi | ASYA | Köfteler-Kebaplar | 0 | 09.02.12 18:51 |
Pratik İçli Köfte | ASYA | Köfteler-Kebaplar | 0 | 31.10.08 04:46 |
İçli Köfte | SERDEM | Ramazan Yemekleri-Tatlıları | 0 | 13.04.08 14:13 |