![]() |
Karanfil Çayı Nasıl Hazırlanır? - Karanfil Çayının Faydaları Karanfil Çayı Nasıl Hazırlanır? - Karanfil Çayının Faydaları - Karanfil Çayının Sağlığa Faydaları http://img823.imageshack.us/img823/5060/karanfiller.jpg Karanfil Çayının Faydaları Karanfil, Asya ve Güney Amerika’nın tropik bölgelerde yetişen yaprak dökmeyen, aromatik bir ağaç türünün çiçeğidir. Karanfil çiçeği tomurcukları ve kökü baharat olarak yemeklere tat vermek amacıyla dünya genelinde kullanılmaktadır. Çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde de başta Asya ülkeleri olmak üzere pek çok kültürde geleneksel olarak kullanılan karanfilin bu amaçla en çok tüketilen formları çay ve çiçeğin özünden elde edilen yağ şeklindedir. Güzel kokulu ağaç ve çalılar (Myrtaceae) ailesinden olan karanfilin botanik adı Eugenia caryophyllus’dur. Tomurcukları ağacın yaprakları mora döndüğünde toplanır. Karanfilin 600 yılından beri Çin’de tedavi amaçlı olarak kullanıldığı hakkında bilgiler bulunmaktadır. Sindirimi düzenler Dişeti hastalıklarına karşı kullanılır Diş ağrılarını hafifletir Şişkinliği alır Kusmaya iyi gelir Mide bulantısını azaltır Güçlü bir antiseptiktir Kan dolaşımını hızlandırır Sindirim sistemiyle ilgili kanser türlerine karşı koruma sağlar Anti bakteriyeldir http://img819.imageshack.us/img819/7933/karanfilay.jpg Karanfil Çayı Nasıl Hazırlanır? Kurutulmuş 6-7 diş karanfili havanda iyice toz haline gelinceye kadar dövün. İçeceğiniz bardak kadar suyu kaynattıktan sonra ocağı kapatın ve karanfil tozunu suya atın. Demliğin kapağı kapalı halde 10 dakika demlenmesini bekledikten sonra içebilirsiniz. Çayın güçlü olması için 20 dakika demleyebilirsiniz. Eğer bir seferde daha çok karanfil çayı hazırlayarak depolamak isterseniz buzdolabında 2-3 gün dayanır. Karanfilin Sağlığa Faydaları Karanfil en çok antiseptik özelliği ile kullanılmakta. Ağız için doğal gargara suyu hazırlamaktan ellerinizi mikroplardan arındırmaya kadar pek çok hijyen gerektiren durumda karanfille hazırlanmış suyu kullanabilirsiniz. Özellikle sarımsaklı, soğanlı yemeklerden sonra ağzınıza 1-2 diş kuru karanfil atmak ağız kokusunu alacaktır. Romatizmayla ilgili eklem ağrılarında ya da kas ağrılarında harici olarak karanfil suyu sürebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey içmek için hazırladığınız karanfil çayının soğumasını bekleyip bir havluya dökerek eklem ya da ağrıyan kasınızın üstüne koyarak 10-15 dakika bekletmek. Yine aynı şekilde mantar ya da egzama gibi cilt hastalıklarının belirtilerinin hafifletilmesi için soğuk karanfil suyu kompresi uygulayabilirsiniz. Karanfil yağı da aynı karanfil çayı gibi çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Yağ ile eklem ve kas ağrısı yaşadığınız bölgelere masaj yaparak ağrının hafiflemesini sağlayabilirsiniz. Bir parça pamuk üstüne bir kaç damla karanfil yağı damlatıp ağrıyan dişinizin üzerine koyabilirsiniz. Sivrisinek ısırığının kaşınmasını ve ısırık bölgesinin şişmesini karanfil yağı ile durdurmanız mümkün. Karanfil yağı ve karanfille hazırlanmış su gibi karanfil kremleri de cilt mantarını geçirmek için etkili kozmetik ürünler arasında yer almaktadır. |
Karanfil Çayı Nasıl Hazırlanır? - Karanfil Çayının Faydaları - Karanfil Çayının Sağlı Karanfil Çayı Nasıl Hazırlanır? - Karanfil Çayının Faydaları - Karanfil Çayının Sağlığa Faydaları Teşekkürler |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:38 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2