tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Düzce (http://www.tualimforum.com/duzce/)
-   -   Ceneviz Kalesi-Düzce Ceneviz Kalesi (http://www.tualimforum.com/duzce/42350-ceneviz-kalesi-duzce-ceneviz-kalesi.html)

Kedi 03.01.10 11:34

Ceneviz Kalesi-Düzce Ceneviz Kalesi
 
Ceneviz Kalesi



Ceneviz Kalesi - düzce - düzce ceneviz


http://www.kenthaber.com/Resimler/20...5/00035173.jpg

Düzce, Akçakoca ilçesinin 2,5 km. batısında ormanlık alandaki kalenin Cenevizliler dönemine ait olduğu kaynaklarda geçerse de bu kalenin Bizans döneminde yapıldığı iddia edilmektedir. Bu kale XIII.yüzyılda Haçlı Seferleri sırasında Cenevizlilerin hakimiyetine geçmiştir. Bu dönemde kalenin surları daha kuvvetlendirilmiştir.

Kale denizden 100 m. yükseklikte bir falez üzerine yapılmıştır. Kalenin yarım yuvarlak çıkıntıları, yüksek bir kulesi bulunmaktadır. Sur duvarları moloz taş ve tuğladan yapılmıştır. Osmanlılar tarafından karakol kalesi olarak kullanılmıştır. Kalenin iç avlusunda 5.30x5.30 m. ölçüsünde bir su sarnıcı bulunmaktadır. Kalenin doğusunda ve batısında iki koy bulunmaktadır.

Günümüzde kale Akçakoca Belediyesi tarafından plaj ve piknik alanı olarak işletilmektedir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:43 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2