![]() |
Urfa Usülü Yaprak Sarma Urfa Usülü Yaprak Sarma 1 kg salamura yaprak [yaz ın taze yaprakta kullanabilirsiniz.]500 gr yarma bulgur. 2 yemek kaşığı d salçası 1.buçuk su bardağı sıvı yağ. 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tarçın 1 çay bardağı pul biber 2 sivri biber 2 orta boy k.soğan 3 domates 2 yemek kaşığı summak isteğe göre tuz. malzemeleri birbirine karıştırın yapraklara istediğiniz büyüklükte sarın tencereye dizin dağılmamaları için üzerine porselen yemek tabağını kapat 6 bardak su 1 tutam tuz ve 2yemek kaşığı nar ekşisi koyup önce hızlı sonra kısık ateşte 45 dakika pişir. afiyetle yiyebilirsiniz.isterseniz 1 baş sarımısağı dövüp tereyağda azıcık pul biberle kızdırıp üzerine dökün böylede deneyip sevebilirsiniz.sadece yoğurtla servis yapabilirsiniz.afiyet olsun. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:56 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2