![]() |
|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Dolmalar Ve Sarmalar Sarma Tarifleri,Dolma Tarifleri |
![]() | ||
![]() ![]() |
| LinkBack ![]() | Seçenekler ![]() |
![]() | #1 (permalink) | ||
![]() Adana Şırdan Dolması Adana Şırdan Dolması tarifi - Adana Şırdan Dolması yapilisi ![]() MALZEMELER: (4 Kişilik) 4 adet şırdan 250 gr. kıyma Yarım kilo pirinç Yarım kilo soğan 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber TEMİZLENİŞİ: İçi temizlenmiş şırdanların önce her iki yüzü de soğuk suyla, sonra sıcak suyla defalarca yıkanır. İyice temizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır. Temizliği oldukça uzun ve zahmetlidir YAPIMI: Soğanlar küçük küçük doğranır. Pirinç, kıyma ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır. Malzemeler, şırdanlara el yordamıyla doldurulur. Bütün şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir. 3 su bardağı su ve tuz ilave edilip, 60 dakika pişirilir, üzerine bolca kimyon dökülerek yenir. | |||
![]() | ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Soğan Dolması - Soğan Dolması Tarifi - Soğan Dolması Yapılışı | Başak | Dolmalar Ve Sarmalar | 1 | 26.01.18 17:44 |
Etli Patates Dolması - Etli Patates Dolması Tarifi - Etli Patates Dolması Yapılışı | Başak | Dolmalar Ve Sarmalar | 0 | 09.12.13 19:33 |
Tavuk Dolması - Tavuk Dolması Tarifi - Tavuk Dolması Yapılışı | Başak | Dolmalar Ve Sarmalar | 0 | 09.12.13 19:31 |
Bakla Dolması - Bakla Dolması Tarifi - Bakla Dolması Yapılışı | Başak | Dolmalar Ve Sarmalar | 0 | 14.07.13 19:50 |
Etli Antep Dolması - Etli Antep Dolması Tarifi - Etli Antep Dolması Yapılışı | Başak | Dolmalar Ve Sarmalar | 0 | 14.07.13 19:44 |