tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Dolmalar Ve Sarmalar (http://www.tualimforum.com/dolmalar-ve-sarmalar/)
-   -   Bakla Sarması (http://www.tualimforum.com/dolmalar-ve-sarmalar/42195-bakla-sarmasi.html)

AnGeL 02.01.10 06:24

Bakla Sarması
 
Bakla Sarması



Malzemeler
:



500 gram taze asma yaprağı

Bir buçuk su bardağı kuru iç bakla

2 adet büyük boy soğan

Yarım su bardağı ince bulgur ve aşurelik buğday karışımı

1 çorba kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

7-8 dal taze reyhan

1 adet büyük boy domates

Yarım demet ince kıyılmış dereotu

600 gram koyun sırtı

Tuz

Üzerine:

1 adet soğan

1 çorba kaşığı salça

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çorbakaşıgı sıvıyağ

Yarım su bardağı su


Hazırlanışı:



İç baklayı derin bir kaseye alın. İçine küp doğranmış soğan, yıkanmış ince bulgur ve aşurelik buğday karışımı, domates - biber salçası, ince kıyılmış taze reyhan, rendelenmiş domates ve dereotunu katıp iyice karıştırın. Sıcak suda haşlanmış taze asma yaprağının içine 1 çorba kaşığı iç harçtan koyup kare bohça şeklinde sarın.

Taze asma yaprağı ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Tencerenin dibine 2-3 adet taze asma yaprağı yayın ve üzerine büyük kareler halinde kesilmiş eti yerleştirin. En üste de sarmaları dizin ve üstlerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin. Diğer tarafta bir tavada ince kıyılmış soğan ile salçayı, tereyağı ve sıvıyağda kavurun. Yarım su bardağı su ilave edip, 1-2 taşım kaynatın. Bu karışımı dolmanın üzerine boşaltın. Kısık ateşte 2 saat daha pişirdikten sonra sıcak servis yapın.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:10 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2