![]() |
Kestaneli Hindi Dolması Kestaneli Hindi Dolması Kestaneli Yılbaşı Hindisi-Hindi Dolması Tarifi http://img187.imageshack.us/img187/2...ikestaneli.jpg Malzemeler 4-5 gr.`lik Bütün Hindi 4 yemek kasigi tereyagi 2 adet kuru sogan 1 kg. kestane Iç Pilav: 500 gr. pirinç 200 gr. tereyagi Ince dogranmis Hindi Cigeri 50 gr. antepfistigi 50 gr. kusüzümü 2 adet dogranmis kuru sogan Tuz, karabiber Yenibahar Tarçin 1 demet dereotu Hazırlanış Temizleyip yikadiktan sonra, butlarini iple bagladiginiz hindiyi tereyaginda hafif kizartin. Bir miktar su ekleyerek orta isidaki firinda çevirerek 1,5 saat pisirin. Pirinci islatip, yikayin. suyunu süzün, Tereyaginda fistiklari pembelesinceye kadar kavurun. sogani ilave edin. Sirasiyla hindi cigerini, kus üzümünü ve pirinci ekleyip 3-4 dakika kavurun. Tuz, karabiber, baharat ve su ilave ederek 20 dakika kadar pisirin. Pilavinizi demlemeye birakin. Ayiklanmis kestaneleri hindinin sosu ile pisirin. Hindinizi iç pilav ve kestane ile servis yapin. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:33 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2