![]() |
Ciger Dolması Ciger Dolması Gerekli Malzemeler: Koyun zari 2 bardak su tuz 350 gram karaciger 1 kase pirinç sivi yag 2 yemek kasigi çam fistigi 2 yemek kasigi kusüzümü 2 adet sogan Yapılışı: Gömlegi yikayip 1 su bardagi ilik suda bekletin Karacigeri soyup, ince ince kiyin; içine 1 1/2 tatli kasigi tuz ekleyin; yaklasik 30 dakika pisir Pirinci yikayip, süzün Bir tavada yag ile dogranmis soganlari, kusüzümü ve fistigi pembelesinceye degin kavurun Pirinci ekleyin ve yaklasik 10 dakika kadar karistirin Gömlegi sudan çikarip parçalara ayiririn Ortalarina malzemeyi koyup bohça seklinde katlayin Yumurtayi çirpip sarmalarin üzerine sürün Gömlegin haslanma suyunu da döküp önceden isitilmis orta sicakliktaki firinda 45 dakika kadar pisirin |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:32 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2