![]() |
Zencefilli Patlıcan Ezmesi Zencefilli Patlıcan Ezmesi http://img846.imageshack.us/img846/7...lcanezmesi.jpg MALZEMELER (4 Kişilik) Süre: 1 Saat 15 dak 1 Porsiyon 65 Kalori * 1 kg patlıcan,sapları alınmış * 175 ml yoğurt * 1 diş sarmısak,ezilmiş * 1 yemek kaşığı şeker * 1 çay kaşığı zencefil * 1/2 çay kaşığı kimyon * Tuz ve karabiber * Maydanoz,süslemek için Zencefilli Patlıcan Ezmesi tarifi 1 – Fırını 200 C’ye ayarlayıp ısıtın. 2 – Patlıcanları bir çatalla delin.Sonra 45-60 dak.bir kaşıkla bastırıldığında yumuşak olana dek pişirin. 3 – Patlıcanları fırından çıkartıp soğumaya bırakın.Boylamasına ikiye bölün ve hafifçe sıkarak acı suyunu akıtın.Kabuklarını soyup patlıcanın içini soğumaya bırakın. 4 – Patlıcanları,yoğurdu,sarmısağı, şekeri, zencefili,kimyonu,tuz ve biberi blender’da karıştırın.1 veya 2 kaseye koyup 2-3 saat buzdolabında tutun. 5 – Servis etmeden önce maydanozla süsleyin. SERVİS ÖNERİLERİ : Ezmeyi küçük pide,salatalık,biber,vs.ile servis edin. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:02 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2