![]() |
Havuçlu Pirinç Çorbası HAVUÇLU PIRINÇ ÇORBASı MALZEMELER (6 kişilik) 2 bardak haşlanmış Amerikan pirinci 1 orta boy soğan 1 çorba kaşığı margarin 5 bardak tavuk suyu 2 orta boy havuç Yarım çay kaşığı beyaz biber 1 çorba kaşığı ekşi krema Garnitür olarak maydanoz veya nane HAZIRLANIŞI Büyük bir tencere içinde margarini eritin. İçine doğranmış havuç ve soğanları koyarak orta ateşte 2 veya 3 dakika süre ile, soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine 2 bardak tavuk suyu, tarçın ve biberi ilave edin. Ateşi kısıp 10 dakika kaynatın. Sebzeleri ve et suyunu sebzeler yumuşayıncaya kadar çırpın. Geriye kalan 3 bardak tavuk suyunu ve pirinci ilave edin. Tamamen piştikten sonra servis tabaklarına alın ve her servis tabağını ufak bir parça ekşi krema ilave ettikten sonra maydanoz ile süsleyin. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:37 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2