![]() |
Muskatlı Balkabağı Çorbası Muskatlı Balkabağı Çorbası Malzemeler: 300 gr soyulmuş balkabağı 1 soğan 1 su bardağı süt Yarım çay bardağı pirinç 2 çorba kaşığı zeytinyağı 6 su bardağı su 1 çay kaşığı muskat 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu Tuz ve karabiber Hazırlanışı: * Balkabağını kuşbaşı iriliğinde doğrayın. 1 bardak su ve balkabağını tencereye alıp kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Soğanı temizleyip kıyın. Pirinci yıkayıp süzün. * Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğanı ekleyip kavurun. 1 su bardağı su ekleyip soğan şeffaflaşıncaya kadar pişirin. Balkabağı, pirinç ve 2 bardak suyu tencereye ekleyip pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Karışımı blenderden geçirip tencereye alın. Süt, muskat, tuz ve karabiber ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Dereotuyla süsleyip sıcak olarak servis yapın. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:57 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2