![]() |
Bademli Sütlü Un Helvası Malzemeler 250 ml sivi yag 200 gr un 1 litre süt 400 gr seker 1 avuc iri kiyilmis badem Yapilis Tarifi Tencere koydugumuz sivi yaga unu ve dolmalik fistiklarimizi ayni ayni anda ilave ediyoruz. Fistiklar koyu pembe oldugunda unumuzun yeterli derecede kavruldugunu anliyoruz. Daha önce seker ilave ettigimiz ilik sütü (sütün kaynak olmamasina dikkat edelim) tenceremize ilave edip devamli karistirarak pisiriyoruz. Kaynamaya basladiginda ocagin altini bir miktar kisin. Iyice koyulasinca atesten alarak genis bir kaba (tepsi) bosaltin.Ilik olarak servis yapin. Arzuya göre üzerine tarcin koyabilirsiniz. Afiyet olsun... |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:25 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2