Mihmandar Tatlısı Mihmandar Tatlısı  HAMURU 250GR. margarin 1 su b. sıvıyağ 1 su b. yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 yumurta 1 kğ un yada alabildiğince un ŞERBETİ 3 su b. şeker 3 su b.su kaynatılacak ateşten almadan önce varsa 2-3 damla limon sıkılacak İÇİ 1,5 Su b. ceviz istenirse miktar arttırılabilir 3 çorba kaşığı şeker YAPILIŞI yağ,yoğurt,margarin,yumurta elle karıştırılır unun içine karbonat eklenir ve karışıma ilave edilir yumuşak kıvamda hamur elde edilir (poğaça hamuru gibi) 10 parçaya bölünür. hamur parçaları (bezeler) elle açılarak dört parmak genişliğinde tepsinizin uzunluğu kadar parçalar elde edilir ceviz şeker karışımı uzunlamasına hamurun kenarına konularak uzunca bir rulo oluşturulur ve rulolar yağlanmış tepsiye dizilir bu işlem tüm hamura uygulanır. fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir ve hazırlanan soğuk şerbet üzerine dökülür. servis yapmadan önce ikişer parmak genişliğinde (3cm) kesilir. aiyet olsun.
Konu AnGeL tarafından (26.11.09 Saat 04:54 ) değiştirilmiştir..
|