- -
İrmik Gül Tatlısı
(
http://www.tualimforum.com/bayram-tatlilari/21118-irmik-gul-tatlisi.html)
İrmik Gül Tatlısı İrmik Gül Tatlısı http://img118.imageshack.us/img118/6305/gulmx7.jpg Malzemeler 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı yoğurt 14 çorba kaşığı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Üzeri için antep fıstığı Şerbeti için; 3 su bardağı su 3 su bardağı toz şeker Yapılışı Şerbeti için, toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatalım. Soğuması için bir kenara alalım. Diğer tarafta irmik, zeytinyağı ve yoğurdu karıştıralım. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım. Hamuru 4 eşit parçaya bölüp, herbirini merdane ile açalım. Açtığımız hamurlardan büyük bir bardak yardımıyla daireler çıkaralım. Hamurları birbirinden ayırmadan üstten ve alttan v şeklinde keselim. Önce karşılıklı iki kenarı gonca oluşturacak şekilde katlayalım. yanlarda kalan iki hamuru goncanın kenarlarına bastırarak tutturalım. Hamurları yağlanmış tepsiye aralıklarla dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurlar pembeleşene kadar pişirelim. Fırından çıkardığımız gül tatlısının üzerine soğuk şerbeti gezdirip çekmesi için yarım saat bekletelim. Tatlıların üzerine birer adet antep fıstığı yerleştirip sevise sunalım. http://www.tualimforum.com/images/tualimafiyet.jpg |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:29 . | |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2