Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.10.10, 19:25   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart İspanyol Omleti

İspanyol Omleti


Malzemeler:
* 2 adet orta boy kuru soğan (yarım ay şeklinde doğranmış)
* Tuz
* Karabiber
* 4 adet yumurta
* 3 dal taze yeşil soğanın sapları
* 4 adet patates
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı




Hazırlanması:
* Patatesleri yıkayıp, kurulayıp, soyun. İnce halkalar halinde doğrayın.
* Tencereye soğuk su doldurun, tuz ve patatesleri ilave edin. Su kaynadıktan sonra orta ateşte 5 dakika pişirin.
* Zeytinyağını bir tavada kızdırın, soğanları kavurup patatesleri ilave edin.
* Patatesler pembeleşinceye kadar orta ateste 5-6 dakika kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi ekleyip ateşten alın.
* Kavurma işlemini yaparken devamlı karıştırın. Karıştırma kabının içinde yumurtaları çırpın.
* Kavrulmuş patates ve soğanları yumurtalara katın. Tavanızı ateşe koyun, biraz kızdırın.
* Patatesleri ve yumurtaları tavaya dökün. Omletin bu yüzünü 2-3 dakika pişirin daha sonra diğer yüzünü 2-3 dakika pişirin.
* Ateşten alıp omlet ılıdıkdan sonra dilimleyip taze yeşil soğanın sapları ile süsleyin.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla