Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.10.10, 19:20   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Elmalı Toplar

Elmalı Toplar


Malzemeler
2 adet yumurta
1 paket pişirilmiş tereyagi 250gr
2 yemek kaşigi çırpılmış yogurt
1 veya 0,5 su bardaği kadar şeker
2 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
4-5 Su bardağı Kadar Un

İçi İçin Gerekli Malzemeler;
5 adet Kabuğu Soyulmuş elma
yarım su bardağı Kadar Toz Şeker
1 su bardağı iri cekilmis ceviz içi
2 tatlı kasığı tarçın

Tatlımızın Şerbeti için Gerekli Malzemeler;
3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Biraz limon suyu
Üzeri için İse Biraz Hindistan Cevizi



Elmalı Toplar Yapılışı;
Elmalar soyuyoruz ve rendeleyip şekerle güzelce haşlıyoruz .İyice suyunu çekince cevizler ve tarçınımızı ilave edip ocak kapatilir.Sonra Şerbetini Yapalım Serbeti için şeker, su tencereye konup 5 dakika kaynatip soğumasını bekleyelim.Eritilmis tereyagi,yumurta,yogurt ve seker beraberce mikserle karistirilir sadece hepsi karisana kadar.Daha Sonra İse ,vanilya,kabatma tozu ilave edilip un da yavas yavas katilarak elle yoğuralım .Yumusak Kulak mememsi Kıvcamında ,ele yapismayan bir hamur elde edene kadar un ilave edilir yaklasik 4-5 su bardaği arasi un kullanıyoruz.Daha sonra biraz bekletilip büyük bezeler yapilir ceviz büyüklügünde ,bezeler merdane ile acilip ortasina elmali harc konur.kapatilip ters cevrilir ve firin tepsisine dizelim.Önceden isitilmis 180-200 c lik firinda alti kizarana kadar pisirilir uzeri kizarmadan cikarilir ve bekletilmeden sicakken soguk serbetin icine bulanip hemen alinir ve hindistan cevizine bulanir uzeri bolca hindistan cevizi olunca bir tabaga veya kutuya dizilip uzeri kapatilir buzdolabinda saklanir.
Tatlımız Soğuduktan Sonra Servise Hazır Afiyet Olsun…
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla