Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.10.10, 19:04   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Alman Pastası

Alman Pastası

MALZEMELER
4 YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
YARIM PAKET MARGARİN
1 PAKET KABARTMA TOZU
2 SU BARDAĞI UN


KREMASI
2 KAŞIK ŞEKER
2 SU BARDAĞI SÜT
2 KAŞIK UN
1 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA
100 GR MARGARİN
ÜZERİNE:PUDRA ŞEKERİ
YAPILIŞI:
MARGARİNİ ERİTİP ILITIN.YUMURTA İLE ŞEKERİ ÇİRPIN.
ERİMİŞ MARGARİN,KABARTMA TOZU VE UNU EKLEYİP KARIŞTIRIN.
HAFİF YAĞLANMIŞ YUVARLAK KEK KALIBINA DÖKÜN.
TEPSİDEKİ PASTAYI,ORETADAN İKİYE KESİN.
ŞEKER,SÜT,U VE NİŞASTAYI KARIŞTIRARAK KISIK ATEŞTE MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR ÇIRPIN.
KEKİN ALT PARÇASINA YANİ ORTASINA KREMAYI YAYIN.
İKİNCİ PARÇAYI YELEŞTİRİN VE ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİNİ SERPİN.




Başka Bir Tarif
MALZEMELER
Keki için:
2 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya(42 gr)
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un


Kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket toz kremşanti
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
1. Sütün içinde şekeri, mayayı ve tuzu bekletin.
2. Mayanın çözülüp biraz köpürmesini bekledikten sonra yumurta, sıvıyağ ve unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
3. Üzerini kapatıp iki misli olana kadar bekletin.
4. Kabaran hamuru merdane ile bir parmak kalınlığında açarak bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin.
5. Yağlanmış tepsiye yerleştirip, yarım saat kadar da tepside beklettikten sonra önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
6. Bu esnada süt, un ve toz şeker ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında bir krema pişirin.
7. Biraz çırpıp ılıttıktan sonra kremşanti ve vanilyayı katıp mikser yardımıyla iyice karıştırın.
8. Krema soğuduktan sonra, ortasından enlemesine kestiğiniz ekmeklerin arasına kaşıkla ya da krema torbasıyla doldurun.
9. Diğer parçayı üzerine kapatıp üzerine pudra şekeri serpin. Üsteki parçayı pudra şekeri yerine çikolata sosuna da batırabilirsiniz.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla