Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.10.10, 19:02   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Portakallı Revani

Portakallı Revani


MALZEMELER
Dört kahve fincanı un
Dört kahve fincanı şeker
Dört kahve fincanı yoğurt
Dört kahve fincanı irmik
Dört yumurta
İki kahve fincanı sıvı yağ
İki kahve fincanı portakal suyu
Bir portakal kabuğu rendesi
Bir paket kabartma tozu


ŞERBET
İki buçuk su bardağı şeker
İki su bardağı su
Bir su bardağı portakal suyu ve kabuğu rendesi
Bir tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Yumurtlar şekerle cam bir kapta on beş dakika çırpılır. Un,irmik,yoğurt,sıvı yağ konur karıştırılır son olarak portakal suyu,kabuğu ve kabartma tozu konur,bir iki kere tahta kaşıkla karıştırılır yağlanmış tepsiye dökülür,önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir,diğer tarafta şeker,su,portakal suyu kısık ateşte 15 dakika kaynatılır,limon suyu ve kabuğu ilave edilip ateşten alınır,soğutulur. Fırından çıkan sıcak tepsinin üzerine dökülür,üzerine bir tepsi örtülüp 4 saat dinlendirilir,dilimlere kesilerek arzuya göre süslenerek servis yapılır.
NOT: Bu tatlı bir gece bekletilirse daha nefis olur
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla