Konu
:
Bahçeşehir Üniversitesi(İstanbul)
Tekil Mesaj gösterimi
06.03.08, 23:18
#
3
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Burçak
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Konular: 256
Puan Grafiği
Rep Puanı:1185
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 18
7 Mesajına 12 Kere Teşekkür Edlidi
:
Bahçeşehir Üniversitesi-Enstitüler
Fen Bilimleri Enstitüsü:
Üniversitemiz son derece önemli bir süreç olan eğitici insan kaynaklarının yetiştirilmesi misyonunu fen bilimleri enstitüsü ile hızlandırmak istemekte ve 2001-2002 akademik yılında eğitim öğretime başlamıştır.
Fen Bilimleri Enstitüsü temel bilimler destekli yüksek teknoloji içeren ileri akademik programları sunmayı hedefler.
Dinamik ve tecrübeli öğretim elemanları kadrosu ile Yüksek Lisans öğretimine hazır olan Bahçeşehir Üniversitesi’nde, Mühendislik ve Fen Edebiyat Fakülteleri öğretim elemanları Enstitünün alt yapısını oluşturur. Ayrıca Fakültelere ait teknolojik alt yapı Enstitü tarafından kullanılır. Fen Bilimleri Enstitüsü sanayi ile iç içe bir yapıda eğitim öğretim yapmayı arzular. Başlangıç programlarının; Matematik, Bilgisayar ve Enformasyon Teknolojileri, İnternet Mühendisliği, WEB Tabanlı Eğitim ve Öğretim Teknolojileri, Teknoloji Yönetimi, Bilgisayar Ağları yanı sıra ülkemiz için çok önemli bir süreç olan Enerji Yönetimi konuları üzerine kurulması hedeflenmektedir. Bahçeşehir Üniversitesi hızlı İnternet alt yapısının yanı sıra, bilgisayar donanımları, video konferans imkanları ile yüksek teknoloji içeren alanlarda yüksek lisans derecesi eğitimine hazır bir kurumdur. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri San Diego Devlet Üniversitesi ve endüstrimizin yüksek teknoloji kullanan şirketlerle olan teknolojik işbirliği antlaşmaları kapsamında her an teknolojiye erişmeye hazır durumda bir Enstitüdür.
Sosyal Bilimler Enstitüsü:
Üniversiteler entelektüel sermayeleri bakımından zengin ve güçlü kurumlardır. Basitçe bilgi birikimi olmanın ötesinde, entelektüel sermaye, canlı, devingen, sorgulayan ve eleştiren, durmaksızın gelişimin önünü açmaya çabalayan bir oluşumdur. Bir üniversite, yüksek lisans programları yoluyla bilginin kanallarını çoğaltır, paylaşıma açar, başka kanallarla buluşturur, böylelikle entelektüel sermayeyi gerçek bir değere dönüştürür. Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü olarak, kendimizi işte bu değer üretiminin koşullarını hazırlamakla yükümlü sayıyoruz; mevcut standartlarla yetinmeyip durmaksızın kaliteyi arttırmanın, yeni ve daha yüksek standartlar oturtmanın yollarını arıyoruz. Bahçeşehir Üniversitesi’nde bilimsel araştırma, tek ve mutlak bir doğrunun peşine düşmek anlamına gelmez. Bizim için cevaplardan önce sorularımızın niteliği gelir ve bir soru birden fazla cepheden kuşatılabilmelidir. Araştırma, öğrencilerimizin yeni sorular sorabilecekleri, dahası yeni kavramlarla karşılaşacakları, onlarla baş edecekleri bir yolculuktur. Bahçeşehir Üniversitesi’nde verdiğimiz lisansüstü eğitim, ulusal ve uluslararası, yerel ve global perspektifleri bir arada verebilen bir yapıya sahip. Başka bir deyişle, yolculuğumuz bu topraklardan başlayıp, öğrencimizin kendini hiç yabancı hissetmediği dünyada devam ediyor.
MBA,Sinema ve Televizyon,İleri Oyunculuk,Hukuk,AB İlişkileri bölümleriyle eğitim vermektedir.
MESLEK YÜKSEKOKULLARI
Bahçeşehir Meslek Yüksekokulu:
Ülkemiz endüstrisinde ara eleman açığı her zaman büyük bir gereksinim olarak tartışılmaktadır. Yabancı dil bilgisi olan, bilgisayar ve enformatik teknolojilerine hakim elemanların yetiştirilmesi amacı ile kurulan Meslek Yüksek Okulu, 2 yıllık çağdaş programlarıyla meslek edindirmeyi hedeflemektedir. Başarılı öğrenciler Yükseköğrenim Kurulu yönetmelikleri gereği lisans programlarına geçiş imkanı da elde edebilmektedir.
Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Bölümü,İşletmecilik Bölümü bölümleriyle eğitimini sürdürmektedir.
Burçak
Açık Profil bilgileri
Burçak - Özel Mesaj gönder
Burçak - Daha fazla Mesajını bul