Konu
:
Baskent Üniversitesi(Ankara)
Tekil Mesaj gösterimi
06.03.08, 23:05
#
3
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Burçak
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Konular: 256
Puan Grafiği
Rep Puanı:1185
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 18
7 Mesajına 12 Kere Teşekkür Edlidi
:
Sosyal Bilgiler Enstitüsü:
Başkent üniversitesi, Türkiye’yi XXI. yüzyıla hazırlayacak “beyin gücünün” eğitim ortamını oluşturmayı ve bunu eğitimin bütün kademelerinde uygulamayı kendine hedef olarak seçmiş bulunmaktadır.Enstitünün çok yönlü, nitelikli ve seçkin akademisyen kadrosu, öğrencilerle yoğun bir etkileşim süreci içinde öğretimi gerçekleştirmektedir.
İnternet bağlantılı bilgisayar laboratuarı ve görsel eğitim araçları ile eğitim zenginleştirilmiştir.
Başkent Üniversitesi Kütüphanesi güncel yayınlar bakımından oldukça güçlüdür.
Öğrenciler kütüphanedeki süreli ve süresiz yayınlardan ve ücretsiz bilgi tarama aracılığı ile çok farklı kaynaklara ulaşabilmektedir.
Başkent Üniversitesi, akademik mükemmeliyeti, uygulama ve tecrübe birikimi ile bütünleştirmek için iş dünyasının yanı sıra fikir ve siyaset dünyasının tanınmış isimlerini de konferanslara davet etmekte, öğrencilerine onlarla tanışma ve tartışma fırsatını sağlamaktadır
Giriş Koşulları:
Başkent Üniversitesi’nin eğitim dili Türkçedir. Ancak iyi derecede İngilizce bilmek, adaylarda aranan en önemli şartlardan biridir.
Bu nedenle, Başkent Üniversitesi Lisansüstü Programlarına (MBA/MSc), lisans derecelerini tamamlamış başarılı öğrencileri, yabancı dil, LES (45 ve üstü) ve mülakat yeterlilik kriterlerine göre alacaktır.
Müracaatlar, giriş seçmeleri ve kesin kayıtlarla ilgili ayrıntılı takvim basın yolu ve internet ile duyurulacak, ayrıca Başkent Üniversitesi’nden öğrenilebilecektir.
Başkent Üniversitesi üstün başarılı adaylara eğitim ücreti bursu sağlayacaktır.
Adres: Emek 8. Cadde 77. Sokak No : 19 EMEK / ANKARA
Telefon: 0 (312) 213 72 93 - 0 (312) 213 05 60 - 0 (312) 212 90 74
Fax:0 (312) 223 68 15
Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü:
Amacı:Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Türkiye’nin de üyesi olmayı hedeflediği AB bütünleşme modelinin hukuki, siyasal, ekonomik ve kültürel boyutları hakkında bilgi üreten ve aktaran; vizyon sahibi olan ve üyelik sürecinde Türkiye’nin uyumunu kolaylaştıracak ve çıkarlarını koruyacak yetkinlikte insan gücü yetiştirmeyi amaçlar. Enstitü aynı zamanda Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler alanındaki bilgi dağarcığına geliştirdiği projeler ve araştırmalar aracılığıyla katkıda bulunmayı hedefler.
Adres: Avrupa ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü, Eskişehir Yolu 20. Km. 06530 Etimesgut / Ankara
Telefon: (0312) 234 10 10 - 1711 /Faks0312) 234 10 43
Diğer Enstitüler:
Transplantasyon ve Gen Bilimi Enstitüsü-Yanık, Yangın ve Doğal Afetler Enstitüsü diger enstitüsüdür.
FAKÜLTELER
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu:
Başkent Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 1999-2000 akademik yılında Bankacılık, Sigortacılık ve Uluslararası Ticaret Bölümleri ile eğitim ve öğretime başlamış olup, 2000-2001 Akademik yılında yüksekokul bünyesine Muhasebe, Turizm ve Otelcilik, Turizm ve Rehberlik, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümleri katılmıştır. 2001-2002 akademik yılında ise Muhasebe Bölümü; Muhasebe ve Finansal Yönetim, Sigortacılık Bölümü ise; Sigortacılık ve Risk Yönetimi adını almıştır.Yüksekokulda yer alan bölümler 4 yıllık olup öğretim dili Türkçe’dir. Ancak her öğrenci, gerektiğinde İngilizce verilecek dersleri ve İngilizce ders kaynaklarını izleyebilecek düzeyde İngilizce’ye hakim olmak zorundadır. Bu nedenle, öğrencilerin İngilizce Yeterlilik Sınavını geçmeleri ya da İngilizce Hazırlık Programını başarıyla tamamlamaları gerekmektedir. Öğrencilerimizin İngilizce’yi mesleki açıdan da etkin şekilde kullanabilmelerini sağlamak amacı ile dört yıllık eğitim-öğretim programında yer alan İngilizce derslerinde de başarılı olmaları zorunlu tutulmaktadır.Bilgi çağının elemanlarını yetiştirmede büyük önem taşıyan bilgisayar kullanımı, üniversitemizin temel unsurlarındandır.
Okulumuzun temel amacı hedeflenen hizmet sektöründe yer alan uygulamaları, gereksinmeleri, yenilikleri kavrayacak, bu sektörde etkin olabilecek, düşünen, problem çözen, girişimci ve yaratıcı öğrenciler yetiştirmektir.
Proğramlar:
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda yer alan bölümlerin programları, hedeflenen sektörlerin öngördüğü ölçütler doğrultusunda hazırlanmıştır. Yüksekokulda yer alan Bankacılık, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Uluslararası Ticaret, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümleri yakın işbirliği içinde eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürecek, ilk iki akademik yılda ortak dersler tamamlandıktan sonra öğrenciler seçtikleri bölümlere ait derslere devam edeceklerdir. Bu arada Turizm ve Otelcilik ile Turizm ve Rehberlik bölümleri de akademik yıllara dağılmış olan ortak derslerle işbirliği yapmaktadırlar.
Bölümler
:
Bankacılık -Muhasebe ve Finansal Yönetim- Sigortacılık ve Risk Yönetimi -Turizm ve Otelcilik- Turizm ve Rehberlik - Uluslararası Ticaret -Bilişim Sistemleri Yönetim bölümleriyle eğitim ve öğretimine devam etmektedir.
Adres:Başkent ÜniversitesiUygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bağlıca Kampüsü Eskişehir Yolu 20 KM. 06530 Ankara
TEL: (312) 234 10 10 / 1750-51-94-95
FAKS: (312) 234 11 79
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu:
Ülkemizde modern sanayi ve hizmet sektörlerinin işgücü ihtiyaçları özellikle son yıllardaki yeni teknolojik uygulamalardan etkilenerek kapsam değiştirmektedir. Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun amacı, bu değişimlerin ortaya koyduğu çağdaş yaklaşımlarla
yetiştirilmiş işgücü bulmakta zorlanan önemli çalışma alanlarında, 21. yüzyılın gereksinmelerini karşılayacak donanımda meslek elemanları yetiştirmektir.
Eğitimin hedefi, öğrencileri iki yıllık yoğun ön lisans programları sonucunda mesleklerinin gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmış, orta düzey yönetici adayları haline getirmektir. İşbaşında eğitim prensibine bağlı zorunlu staj, yabancı dil hakimiyetini sağlayacak düzeyde mesleklerinin öngördüğü yabancı dil öğrenimi, bilgisayar kullanımı ve mesleki etkin davranış modelini kazandırma, çağdaş bir anlayışla hazırlanan eğitim ve öğretim programlarımızın ortak özelliklerini oluşturmaktadır. Bu çerçeve içinde, öğrencilerin mesleklerine yönelik uzmanlaşma problemlerinin hafifletilmesi amaçlanırken, lisans tamamlamak isteyen öğrencilere de mevzuattaki koşulları yerine getirmek kaydıyla şans yaratılmaktadır.
1995 yılında kurulan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda, Büro Yönetimi, Turizm ve Otelcilik, Turizm Rehberliği programları bulunmaktadır. Eğitim, küçük gruplar halinde modern donanımlı laboratuvarlarda, uygulamalı olarak dinamik ve yenilikçi kadrolar tarafından gerçekleştirilmektedir. Yüksekokulumuz, her öğrencinin üniversite giriş puanlarını esas alarak ve ön lisans öğrenimindeki başarı düzeylerini dikkate almak suretiyle sınırlı sayıda burs da sağlamaktadır.
Proğramlar:
Büro Yönetimi Programı -Turizm Rehberliği Programı -Turizm ve Otelcilik Programı -Yiyecek İçecek İşletmeciliği Programı proğramlarıyla eğitim ve öğretimine devam etmektedir.
ADRES: Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Bağlıca Kampusu Eskişehir yolu 20.km Ankara
Tel: (90 312) 234 10 44
Fax: (90 312) 234 10 45
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu:
Hidroterapi Teknikerliği Programı ile eğitim vermektedir.
Proğramın tanıtımı
:
Memleketimizdeki doğal su kaynaklarının bolluğu birçok termal tesis oluşturmuştur. Bu termal tesisler sağlık alanında kullanılmaktadır. Halkımız geleneksel olarak termal tesislerden çok faydalanmaktadır. Bilhassa romatizmal ağrıların tedavisinde kullanımı çok yaygındır. Termal tesislere gelenlerin sağlık kontrollerinin hekimler tarafından yapılması ve verilecek tedavinin iyi yetişmiş, eğitim görmüş sağlık personeli tarafından yapılması tedavinin faydalı olması bakımından çok gereklidir. Aksi taktirde birçok yanlışlıklar yapılabilmekte ve termal tesislere gelenlere zararlı olacak neticeler doğabilmektedir.
Sağlık Meslek Yüksekokulunun Hidroterapi (Su Tedavisi) Teknikerliği Programı bilhassa termal tesislerde çalışarak, buraya gelenleri tedavi edecek sağlık personelini yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Program daha çok pratiğe dönük, mesleğin uygulanmasını iyi bilen elemanlar yetiştirmek üzere hazırlanmıştır.
Bu programdan yetişenlerin sağlık alanında faydalı olacaklarına ve sağlık turizmine katkılarının büyük olacağına inanmaktayız.
İlgi, istek ve sorunlarınız için bizimle irtibat kurabileceğiniz adres ve telefonlarımız...
ADRES: Hidroterapi Teknikerliği Programı Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampusu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Eskişehir Yolu 20.Km 06530 Etimesgut/ANKARA
Konu Burçak tarafından (06.03.08 Saat
23:11
) değiştirilmiştir..
Burçak
Açık Profil bilgileri
Burçak - Özel Mesaj gönder
Burçak - Daha fazla Mesajını bul