Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.03.08, 23:04   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Burçak
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 438
Konular: 256
Puan Grafiği
Rep Puanı:1185
Rep Gücü:0
RD:Burçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 18
7 Mesajına 12 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart

Mühendislik Fakültesi:


Mühendislik Fakültesi, bilgi ve teknoloji üretip uygulamaya aktaracak nitelikli insan gücünü yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Fakülte bünyesindeki bölümlerin öğretim ve araştırma öncelikleri bu doğrultuda belirlenerek, gereksinim duyulan modern altyapı ve nitelikli akademisyen kadrosu oluşturulmuştur. 28-09-2004 itibariyle, 12 Profesör, 1 Doçent, 10 Yardımcı Doçent, 14 Öğretim Görevlisi, 1 Uzman, 33 Araştırma Görevlisi ( 19’i lisansüstü burslu) olmak üzere toplam 71 tam zamanlı öğretim elemanımız bulunmaktadır.

1996-97 öğretim yılında Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümüyle öğretime başlayan Fakültemiz, 1997-98 öğretim yılında Bilgisayar Mühendisliği Bölümünü ve 1998-99 öğretim yılında Endüstri Mühendisliği Bölümünü öğretime açmıştır. Büyüme ve gelişmesini rasyonel ilkeler çerçevesinde yürütmekte olan Fakültemizin Biyomedikal Mühendisliği Bölümü de 2000-01 öğretim yılında öğretime başlamıştır. Makine Mühendisliği Bölümü 2003-2004 öğretim yılında öğretime başlamıştır. 2003-2004 akademik yılı sonu itibariyle bugüne kadar toplam, Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden 114, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden 143, Endüstri Mühendisliği Bölümünden 70, Biyomedikal Mühendisliği Bölümünden 27 öğrencimiz mezun olmuştur.

Mühendislik Fakültesi laboratuvarları kimya, fizik, bilgisayar, elektrik-elektronik, analog ve dijital elektronik, sayısal mantık devreleri, mikroişlemci, haberleşme, mikrodalga ve anten, sayısal işaret işleme, biyomedikal, elektromekanik, bilgi teknolojileri, yazılım mühendisliği, proje destek, araştırma, robotik ve kontrol, işetüdü ve işbilim, üretim sistemleri dallarında modern donanım ve deney düzenekleri ile donatılmıştır. Diğer yandan, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı eğitim-öğretim ve araştırma için gerekli teknik desteği sağlamaktadır. Kampusta bulunan bütün bilgisayarlar hızlı bir yerel ağ yapısına bağlı olup, her kullanıcının bu ağın internet bağlantısı üzerinden uluslararası bilgi kaynaklarına erişimi olanaklıdır. Bilgisayar altyapısı, öğrencilerin profesyonel ve amatör gereksinimlerine cevap verecek yazılım ve donanıma sahiptir.
Mühendislik Fakültesine bağlı bölümlerin öğretim programları, uluslararası akreditasyon kuruluşlarının öngördüğü ölçütler doğrultusunda hazırlanmıştır. Her öğretim programında temel bilimler, genel mühendislik ve mesleğe özgü dersler yanında, sosyal bilimler ile ilgili dersler yer almaktadır. Teorik işlenen mühendislik dersleri uygulamalar ve deneylerle desteklenmekte olup, öğrencilere 4. ve 6. yarıyıl sonunda toplam en az 40 iş günü iki yaz stajı ve son sınıf öğrencilerine danışman öğretim elemanı gözetiminde iki yarıyıl bitirme projeleri yaptırılmaktadır.
BÖLÜMLER:
1996-97 öğretim yılında Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümüyle öğretime başlayan Fakültemiz, 1997-98 öğretim yılında Bilgisayar Mühendisliği Bölümünü ve 1998-99 öğretim yılında Endüstri Mühendisliği Bölümünü öğretime açmıştır. Büyüme ve gelişmesini rasyonel ilkeler çerçevesinde yürütmekte olan Fakültemizin Biyomedikal Mühendisliği Bölümü de 2000-01 akademik yılında öğretime başlamıştır. Makine Mühendisliği Bölümü 2003-2004 akademik yılında öğretime başlamıştır.
2003-2004 akademik yılı sonu itibariyle bugüne kadar toplam, Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden 114, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden 143, Endüstri Mühendisliği Bölümünden 70, Biyomedikal Mühendisliği Bölümünden 27 öğrencimiz mezun olmuştur.
Sağlık Bilimleri Fakültesi:
Yüksek eğitim/öğretim, bilimsel araştırma/geliştirme faaliyetlerini nitelikli bir düzeyde yürütmek ve Türk vatandaşlarının sosyo-ekonomik düzeylerinin sürekli olarak yükseltilmesine katkıda bulunacak önder nesiller yetiştirmektir amacıdır.
BÖLÜMLER: Beslenme ve Diyetetik Bölümü -Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü -Hemşirelik Bölümü -Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü -Sosyal Hizmetler Bölümü -Spor Bilimleri Bölümleriyle eğitim ve öğretimini sürdürmektedir.
Tıp Fakültesi:
Başkent Üniversitesi, Tıp Fakültesi 1994 yılında kurulmuştur. Aynı tarihten bu yana mezuniyet sonrası eğitim ( tıpta uzmanlık eğitimi) vermekte olan Tıp Fakültesinde 1998- 1999 öğretim yılında mezuniyet öncesi eğitim( tıp doktorluğu eğitimi) de başlamıştır.

Eğitim- öğretim, araştırma ve sağlık hizmeti faaliyetleri, kuruluşunu tamamlamış anabilim/ bilim dalları tarafından, Bağlıca Kampusundaki Temel Tıp Bilimleri Bölümü ile Üniversiteye bağlı merkezlerde sürdürülmektedir.
BÖLÜMLER:Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü -Dahili Tıp Bilimleri Bölümü --Temel Tıp Bilimleri Bölümü dir.
ENSTİTÜLER
Eğitim Bilimleri Enstitüsü:
Yükseköğretim Kurulunca Eğitim Fakültelerinin yapılandırılmasıyla ilgili düzenlemeye göre, orta öğretim alan dersleri öğretmenlikleri, yüksek lisans düzeyine çıkarılmıştır. Bu düzenlemeye göre; daha önce çeşitli alanlarda lisans düzeyinde öğretim yapanlardan, alanları uygun olanların öğretmenlik sertifikası alarak öğretmen olmaları yerine, lisansın üzerine üç yarıyıl süreli tezsiz yüksek lisans eğitimi şartı getirilmiştir.
Başkent Üniversitesi, Ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarının öncelikli görevlerinden birinin de nitelikli öğretmen yetiştirmek olduğunun bilincindedir. Bu bilinçle, Eğitim Fakültesi ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü açılmış, buna bağlı olarak, orta öğretim alan öğretmenliğinde mevcut olan açığın kapanmasına yardımcı olmak amacıyla ilk defa 2002-2003 yılı Güz döneminde Eğitim Bilimleri Ensititüsü bünyesinde tezsiz yüksek lisans programları açılmıştır.
Ayrıca, 2002-2003 yılı Güz döneminden itibaren İngiliz Dili Öğretimi Tezli Yüksek Lisans eğitimi başlatılmıştır.
Her iki programda 2004-2005 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde tekrar açılmıştır. Ayrıca hem Üniversitelerimize akademisyen yetiştirmek, hem de M.E.B.’na bağlı okullar ile diğer kurumların eğitim birimlerinin ihtiyacını karşılamak üzere, 2004-2005 eğitim - öğretim yılından itibaren, Eğitim Programları ve Öğretim Alanında Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programları açılmıştır. Başkent Üniversitesi, Ülkesini çok seven, çalışkan, Atatürk ilke ve devrimlerine gönülden bağlı, yapıcı, yaratıcı, ülke ihtiyaçlarını göz önünde tutarak çağımızın en son bilimsel ve teknolojik gelişmelerini uygulayabilen nitelikli insan gücü yetiştirmek için tüm olanaklarını seferber etmiştir.
ADRES:Başkent Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Bağlıca Kampusu Eskişehir yolu 20.km Ankara
Tel: (312) 234 10 10 / 1087 - (312) 234 10 10 / 1101 - (312) 234 10 10 / 1129
Fax: (312) 234 11 74

Fen Bilimleri Enstitüsü:
Fen Bilimleri Enstitüsü, 1996-97 akademik yılında Elektrik-Elektronik Mühendisliği yüksek lisans programı ile öğretime başlamıştır. Enstitüde, 1997-98 öğretim yılı güz döneminde Bilgisayar Mühendisliği ; 1998-1999 öğretim yılı güz döneminde de Endüstri Mühendisliği yüksek lisans ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği doktora programları başlatılmıştır. Enstitü bünyesindeki lisansüstü programlarda, bilgi üretme ve işlemeye yönelik alanlar öncelikli alanlar olarak öngörülmektedir. Bu bağlamda Elektrik-Elektronik Mühendisliği programları elektronik iletişim, elektronik tasarım ve biyomedikal alanlarında; Bilgisayar Mühendisliği programlarının enformasyon sistemleri, veri işleme donanım yapıları, yapay zeka ve uzman sistemler alanlarında; Endüstri Mühendisliği Anabilimdalı programları ise yöneylem araştırması, üretim sistemleri, yönetim teknolojileri ve servis sistemleri alanlarında yoğunlaştırılması hedeflenmektedir.
Enstitü bünyesinde yürütülen öğretim kapsamında, yüksek kapasiteli iş-istasyonu bilgisayarlar ve çevre donanımlarından oluşan araştırma laboratuvarı, lisansüstü öğrencilerine, işaret işleme, video görüntü işleme, ses işleme, bilgisayar destekli tasarım ve her türlü simülasyon çalışmalarını yürütme olanağı sağlamaktadır. Laboratuvar yüksek hızda kampus içi ve dışı haberleşme sağlayan bir omurga yapısı üzerinden internet erişim olanağına sahiptir.
Adres : FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BAĞLICA KAMPUSU ESKİŞEHİR YOLU 20. KMHAZIRLIK BİNASI 06530 ANKARA
Tel : (90 312) 234 10 10 / 11 77 (90 312) 234 10 47
Fax : (90 312) 234 10 51

Sağlık Bilimleri Enstitüsü:
Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde, " Fizik Tedavi", "Halk Sağlığı" ve "Tıbbı Biyoloji" Anabilim Dallarında Yüksek Lisans (Bilim Uzmanlığı) Protetik Diş Tedavisi, Ortodonti, Ağız Diş Çene Hastalıkları ve Cerrahisi, Periodontoloji, Diş Hastalıkları Tedavisi ve Endotonti , Tıbbı Biyoloji ve Tıbbı Genetik Anabilim Dallarında Doktora programları mevcuttur.
PROĞRAMLAR: Fizik Tedavi Yüksek Lisans Programı -Halk Sağlığı Yüksek Lisans Programı -Tıbbi Biyoloji ve Genetik Yüksek Lisans ve Doktora Programı -Tıbbi Biyoloji Yüksek Lisans Programı-Tıbbi Biyoloji Doktora Programı-Tıbbi Genetik Doktora Programı-Ağız Diş Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Doktora Programı -Diş Hastalıkları Tedavisi ve Endodonti Doktora Programı -Diş Hastalıkları Tedavisi ve Konservatif Tedavisi Doktora Programı -Diş Hastalıkları Tedavisi ve Oral Diagnoz ve Radyoloji Doktora Programı -Ortodonti Doktora Programı -Periodontoloji Doktora Programı -Protetik Diş Tedavisi Doktora Programı mevcut proğramlardır.
ADRES: Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Bağlıca Kampusu Eskişehir yolu 20.km Ankara
Tel: (90 312) 234 10 10
Fax: (90 312) 234 10 51

Konu Burçak tarafından (06.03.08 Saat 23:09 ) değiştirilmiştir..
Burçak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla