Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.03.08, 23:01   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Burçak
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Konular: 256
Puan Grafiği
Rep Puanı:1185
Rep Gücü:0
RD:Burçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 18
7 Mesajına 12 Kere Teşekkür Edlidi
:
Wink Başkent Üniversitesi(Ankara)

KURULUŞ VE TARİHÇE

Ülkemizin nitelikli yüksek öğretim kurumlarına olan gereksinimi, 1980 yılından beri sağlık alanında çağdaş düzeyde hizmet veren Türkiye Organ Naklı ve Yanık Tedavi Vakfı’nın deneyim ve birikimleriyle birlikte mevcut tesislerinin üniversiter bir yapıya dönüştürülmesi kararını oluşturmuştur. 1993 yılı ortalarında Haberal Eğitim Vakfı ile birlikte kurulması kararlaştırılan Başkent Üniversitesinin’nin kuruluş işlemleri başlatılıp kısa sürede tamamlanmıştır.

Üniversitemiz 13 Ocak 1994 tarihinde 3961 sayılı kanunla kurulmuştur. Üniversitemizin eğitim dili Türkçedir; ancak, akademik ve mesleki İngilizce dersleri ile yoğun İngilizce eğitimine ağırlık verilmektedir.

Başkent Üniversitesinin’nin amacı, bilgi çağının gerektirdiği evrensel "bilgiye-ulaşım" ve "bilgi-kullanım" yeteneklerine sahip; sağlık, insan bilimleri, sanat, çevre, endüstri, ticaret ve teknoloji alanlarında bilgili ve deneyimli; araştırmacı, dinamik, ülke sorunlarına duyarlı; mesleklerinde ve iş dünyasında başarılı; rekabete açık; uluslararası çevrelerle yakından ilişkili; sanatsal, kültürel ve tarihsel değerlerimize sahip çıkan; çevre korumasına duyarlı insanlar yetiştirilmektedir.

Üniversitemizin 65’i yoğun bakım olmak üzere toplam 288 yataklı ve modern teknolojik yapıyla desteklenmiş laboratuvar ve görüntüleme üniteleri ile ameliyathanelerine sahip tanı ve tedavi merkezidir.
Hastanemiz, 17 Aralık 1997 tarihinde TS-EN-ISO 9001 Kalite Sistemi Belgesi almış olup, 1998 yılında yapılan çlışmalarla Psiko Sosyal Rehabilitasyon Merkezi (Yapracık), Ayaş Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi de Kalite Sistem Belgesi kapsamına dahil edilmiştir.
Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi, Ankaray Beşevler istayonuna yaklaşık 500 metre uzaklıkta olup Bahçelievler minibüs ve otobüsleri ile rahatlıkla ulaşılabilecek bir konumdadır.
YURTLAR:
Öğrencilerimize sağlıklı, güvenli ve temiz bir ortamda barınma, beslenme, ders çalışma imkanı yaratmak. Toplu yaşam koşullarına uyumlarında gerekli desteği sağlamak ve başarılı olmalarında katkıda bulunmaktır.
Üniversitemiz Öğrenci Yurtları 3 blok olup çift kişilik olmak üzere toplam 500 yatak kapasitesine sahiptir.
Odalarımız ve koridorlarımız halı kaplıdır. Oda içlerinde banyo, lavabo ve tuvalet bulunmaktadır.
Kişiye özel yatak, gardrop, kütüphane, çalışma masası ve sandalyesi mevcuttur. Her katta iki adet dinlenme mekanı ve dışarıdan arandığında anons sistemiyle ulaşılacak kat telefonları bulunmaktadır. Yurt binasının ve odalarının günlük temizlikleri 16 Yardımcı Personel ile Ev Ekonomisti yönetim ve gözetiminde günlük yapılmaktadır. Öğrencilerin kullandıkları yatak takımları iki haftada bir değiştirilmektedir.
Yurtlar ve şehir merkezi arasında ulaşım, ücretsiz olarak Üniversitemiz servis araçları ile sağlanmaktadır. Yurtlara son giriş saati hafta içi 24:00, Cuma, Cumartesi ve resmi tatil günleri 01:30’dur.
Yurtlarda Sağlanan Olanaklar
Yurtlarımız 1996 yılından bu yana Öğrencilerimize sağlıklı, güvenli ve temiz bir ortamda barınma, beslenme, ders çalışma ortamı yaratmak, toplu yaşam koşullarına uyumlarında gerekli desteği sağlamak ve başarılı olmalarında katkıda bulunmak amacıyla çalışmaktadır.
Odalarımız ve koridorlarımız halı kaplıdır. Oda içlerinde banyo, lavabo, tuvalet ve 24 saat sıcak su bulunmaktadır. Kişiye özel yatak, gardrop, kütüphane, çalışma masası ve sandalyesi mevcuttur. Bütün odalarımızda internet bağlantısı mevcuttur.
Her katta iki adet dinlenme mekanı ve dışarıdan arandığında anons sistemiyle ulaşılacak kat telefonları bulunmaktadır.
24 saat vardiyalı olarak görev yapan Yurt Memurları ve güvenlik bulunmaktadır.
Odaların temizliği günlük yapılmaktadır. Yurt Kompleksi içinde Tabldot seçenekli Yemekhane, Bankamatik, Televizyon Salonu, Kartlı Telefonlar, Market, Bilardo Salonu, Sigaralı ve Sigarasız bölmeli Café, Bay ve Bayan Kuaför, Satranç Eğitmeni gözetiminde kullanılan Satranç Salonu, İnternet Cafe, Pastane, Çamaşırhane ve ütü odasında yeterli sayıda çamaşır makinesi ve kurutma makinesi bulunmaktadır. 24 saat tüm yurt öğrencilerine açık Çalışma Salonu bulunmaktadır
Adres: Başkent ÜniversitesiYurtlar Müdürlüğü Eskişehir Yolu 20. km Konutkent Karşısı Bağlıca Kampusü - Ankara
Tel: 0312 234 10 10 / 1260 - 1261 - 1258
Fax: 0312 234 11 76

FAKÜLTELER
Diş Hekimliği Fakültesi:
Başkent Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi 1999 yılında kurulmuştur. Başkent Üniversitesi Dişhekimliği hizmetleri 1995 yılında Tıp Fakültesi bünyesinde açılan üniteyle başlamıştır. Halen Dişhekimliği Fakültesi, Ankara Hastanesi ve Bağlıca Kampüsünde toplam 10 diş ünitesi ve 9 yardımcı sağlık personeliyle hizmet vermektedir. Poliklinik hizmetleri 1995 yılından itibaren oral diagnoz ve radyoloji ile tedavi dallarında pratisyen dişhekimleri, cerrahi, protez ve ortodonti dallarında uzman doktorlar tarafından verilmekte iken, 1998 yılında yoğun hasta talebi nedeniyle periodontoloji dalında da uzman düzeyinde hizmet verilmeye başlanmıştır.

Bugün, beş klinik, bir ameliyathane, premedikasyon ve sterilizasyon üniteleri, protez ve ortodonti laboratuvarları, sefalometrik, panoramik ve periapikal röntgen cihazları içeren röntgen ünitesini kapsayan bir merkez durumundadır. Bunun dışında, Tıp fakültesinin bütün eğitim, araştırma olanakları ve ameliyathaneleri dişhekimliğine de hizmet vermektedir. Dişhekimliği akademik personeli, kampüsteki hayvan laboratuvarı, kütüphane ve diğer fakültelerdeki tüm araştırma olanaklarından da yararlanabilmektedir. Hastane bünyesinde yer alan bir üniteye yatan hastalara ve hastane personeline yerinde hizmet verilmektedir.
Başkent Üniversitesinin Bağlıca kampüsünde Başkent Üniversitesi öğrencileri ve personeline hizmet veren medikososyal fonksiyonu gören bir diş ünitesi ve donanımı mevcuttur. Burada da bir pratisyen dişhekimi tarafından hizmet verilmekte uzmanlık gerektiren hastalar Dişhekimliği Fakültesine sevk edilerek gerekli tedavileri yürütülmektedir.

Global olarak rakamlar ele alındığında poliklinik hizmetlerinin başladığı 1996 yılında 339, 1997’de 6647, 1998’de 5081, 1999’da 6175, 2000’de 8290 ve 2001 yılında 9220 hasta tedavi edilmiştir. Yeni uzmanlık alanlarında programların açılması ve merkezi konumu nedeniyle Dişhekimliği Fakültesinin hasta potansiyeli her geçen gün artmaktadır.

Fakültemizde 2001 itibariyle ortodonti , protetik diş tedavisi, ağız diş çene hastalıkları ve cerrahisi, periodontoloji ve konservatif diş tedavisi ve endodonti anabilim dallarında doktora programları 10 doktora öğrencisiyle yürütülmektedir. Böylece gelecekte düşünülen lisans programı için gerekli öğretim üye ve elemanlarını Fakültemiz kendi bünyesinde yetiştirmeyi hedeflemektedir. Dişhekimliği Fakültesi, kuruluşundan günümüze kadar geçen iki yıl içinde yukarıda belirtilen akademik kadrosuyla 28 yurtiçi yayın,17 yurtdışı yayın yapmış,17 yurtiçi,14 yurtdışı konferans ve kongrede bildiri sunmuş, 5 yurtiçi, 2 yurtdışı kongre ve konferansta davetli konuşmacı ile Başkent Üniversitesini temsil etmiştir. Genç fakültemiz tedavi hizmetlerinin yanında toplum ağız ve diş sağlığının sağlanması ve sürdürülmesinde de öncülük etmektedir. Bu amaçla 6-15 yaş çocuk ve adolesanlarda hijyen eğitimi, flor ve fissur sealant uygulamalari ve ilkokullarda ortodontik bozuklukların ve karieslerin erken teşhis ve tedavileri yapılmaktadır.
BÖLÜMLER:
Ağız Diş Çene Hastalıkları Cerrahisi-Konservatif Diş Tedavisi ve Endodonti-Ortodonti-Periodontoloji-Protetik Diş Tedavisi bölümleriyle eğitimive devam etmektedir.
Adres:Başkent Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi 11. Sokak No:26 Bahçelievler 06490 Ankara
Tel: 215 1336/128 /
Eğitim Fakültesi:
Günümüz bilim ve teknolojisi, problemini tanımlayabilen, çözümü için alternatif yollar bulup bunlardan en uygun olanını seçebilen ve gerekli bilgileri saptayabilen, bilgiye ulaşabilen, sağladığı bilgileri probleminin çözümünde kullanabilen, günün teknolojisinden yararlanabilen insanı yetiştiren bir eğitimi zorunlu kılar. Bu durum önce öğretmeni, buna uygun yetiştirmeyi gerektirir. 2000-2001 öğretim yılında hizmete açılan Başkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin amacı, çeşitli dallarda ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli öğretmeni yetiştirmek, araştırmalar yaparak ülkemiz eğitiminin gelişmesine ve ürettiği bilgi ile eğitim bilimleri alanına katkıda bulunmaktadır.
BÖLÜMLER:
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü-İlköğretim Bölümü-Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Bölümü-Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Bölümü-Türkçe Eğitimi Bölümü-Yabancı Diller Eğitimi Bölümü ile eğitimini sürdürmektedir.
Adres:Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampusü Eskişehir yolu 20. K.m. 06530 Ankara
Tel : 0312 2341010/1148
Fax : 0312 2341174
Fen-Edebiyat Fakültesi:
Başkent Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi 1994 yılında kurulmuştur. Bu Fakülte içindeki Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü 1995-1996 akademik yılında öğretime başlamıştır. Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümünde öğretim dili İngilizcedir. Fakültemizde 1999-2000 akademik yılı başında İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretime başlamıştır. Bu bölümlerde öğretim dili Türkçe’dir. Ancak, Başkent Üniversitesinin eğitim politikası gereği, her öğrenci, İngilizceyi birinci yabancı dil olarak bilmek ya da öğrenmekle yükümlüdür. Bu nedenle, öğretime yeni başlayan öğrencilerimizin İngilizce Yeterlik Sınavı’nda başarılı olmaları ya da İngilizce Hazırlık Programı’nı başarı ile tamamlamaları gerekmektedir. Bu aşamadan sonra, dört yıllık öğretim programlarımızda yer alan Mesleki İngilizce dersleri, öğrencilerimizi amaçlanan hedefe ulaştırmaktadır.

Fen-Edebiyat Fakültesinde yürütülecek programların temel amacı, çağın getirdiği hızlı değişimlere ayak uydurabilecek beceri ve bilgilerle donatılmış bireyler yetiştirmektir. Fakültede yer alan bölümlerin programları bu amaca ulaşmayı sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

BölümlerAmerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü -İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü -Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Adres:Bağlıca Kampusu 06530 ANKARA,Türkiye
Telefon: + 90 (312) 234 10 40Fax No: + 90 (312) 234 10 41

Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi:
2002-2003 yılında eğitim ve öğretim yılında görsel sanatlar ve tasarım bölümleriyle göreve başlamıstır.Kültürel yaratıcılık ve üretimde bütüncul olarak düsünmeye dayalı sanatsal alanda
algıyı güçlü kılan eğitimi öngörmüştür.
BÖLÜMLER:
Görsel Sanatlar ve Tasarım Bölümü-Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü-İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü-
Başkent Üniversitesi Hukuk Fakülte:
Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 1997-1998 akademik yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Ülkemizde hukuk fakültelerine çok büyük talep olmasına karşın, modern hukuk eğitimi verebilmek amacıyla fakülteye fazla öğrenci alınmamaktadır. Kaliteli ve modern bir hukuk eğitimini kendisine amaç edindiği için, Fakülteye olan başvurular da oldukça yüksek olmaktadır. Nitekim 1997-1998, 1998-1999, 1999-2000, 2000-2001, 2001-2002, 2002-2003 ve 2003-2004 eğitim-öğretim yıllarında kontenjanlar tamamen dolmuştur. Fakültemizde eğitim-öğretim Türkçe yapılmaktadır. Ancak, günümüzde hukukun uluslararası boyuta ulaşması ve bir hukukçunun uluslararası alanda geçerli bir yabancı dili çok iyi bilmesi gerektiğinden, yabancı dili çok iyi bilmeyenler için İngilizce Hazırlık Programı uygulaması getirilmiştir. Hazırlık Programında verilen yabancı dil öğrenimine dört yıllık eğitim öğretim süresince de devam edilmektedir. Ayrıca çeşitli dersler, İngilizce okutularak, yabancı dilin kullanılabilir düzeye çıkması sağlanmaktadır.

Iyi bir hukukçu olabilmek için, yabancı dil ile birlikte geniş bir genel kültüre ve bilgisayar kullanma yeteneğine de sahip olmak gereklidir. Bu amaçla Fakültemizde özellikle eğitim-öğretimin ilk yıllarında genel kültür ve bilgisayar kullanımı derslerine ağırlık verilmektedir.
Modern bir hukuk eğitim ve öğretimi için sözü edilen bilgiler ve edinilmesi zorunlu olan hukuk bilgilerinin dışında, ekonomi, işletme, muhasebe ve uluslararası hukuk gibi bilgilere de ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bilgilerin öğrencilere verilmesi ise seçmeli derslerle yapılmaktadır.

Fakülte bünyesi içinde özel olarak tesis edilmiş olan mahkeme (duruşma) salonunda, öğrencilere öğrendikleri teorik bilgileri uygulamaya yansıtma imkânı hazırlanmıştır.
Bütün bu imkânlarla, Ülkemize bir yabancı dili çok iyi bilen, geniş genel kültüre ve bilgisayar kullanma yeteneğine sahip, gerektiğinde kullanılabilecek ekonomi ve uluslararası hukuk bilgilerini kendisinde toplamış ve üst düzeyde hukuk bilgisi edinmiş hukukçular kazandırılmaya çalışılmaktadır.
Adres:Bağlıca Kampüsü, Eskişehir Yolu 20. km Ankara
Tel: +90(312) 2341010 / 1765 Faks : +90(312) 2341178

İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi:
Öğrencilerimizin yetişmelerinde sağlayacağımız bu farklılığın, toplumda bilgi ve düşünce zenginliği oluşturacağına inanıyoruz. Özenle korunan ve geliştirilen farklılık, her açıdan zenginleşmiş çevreler yaratır. Zenginleşmiş çevreler, içerdikleri çeşitlilik nedeniyle, eğitim ve öğretim sürecinin en önemli öğeleri olarak öne çıkarlar. Böylesi çevreler, farklılaşan, sıradışı ve başarılı kişiliklerin oluşumu için uygun ortamlar sağlarlar.

Üniversiteyi bilgi üreten ve yaratıcı kimliğini çalışacağı kurumlara taşıyabilen bireylerin yetiştiği yerler olarak görüyoruz. Üniversite öğretiminde en zor uğraşın, bireylere özgün becerilerini ve sıradışı özelliklerini geliştirebilecekleri ortamlar yaratmak olduğunu biliyoruz. Bu bilinçle öğrencilerimizin gerek doğuştan varolan, gerekse sonradan edinilen niteliklerini geliştirebilecek öğretme becerilerini, öğrenme donanımını, ortamlarını yaratmanın ve sürekli iyileştirmenin çabası içindeyiz.
BÖLÜMLER:İşletme- İktisat- Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler -Turizm İşletmeciliği bölümleriyle eğitim ve öğretimine devam etmektedir.
İletişim Fakültesi:
Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi 1997-1998 öğretim yılında kurulmuştur. Aynı yıl Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ile eğitim - öğretim hayatına başlayan Fakülte, 2002-2003 yılında Bilgi ve Belge Yönetimi ve İletişim Tasarımı Bölümlerini, 2003-2004 yılında Radyo-TV ve Sinema Bölümü’nü de bünyesine katarak İletişim Fakülteleri arasında bir ilke imza atmıştır.
İletişimin disiplinlerarası zenginliğinden faydalanarak oluşturulan İletişim Fakültesi’nin tüm bölümlerinde ders programları ile öğrencilerin, araştıran, düşünce üreten, insiyatif sahibi, mesleki standartlar ve etik kurallar çerçevesinde profesyonel normları sorumlulukla yaşama geçirebilen, bilgi ve beceriyle donatılmış, kültürel bilince ve gerekli altyapıya sahip bireyler olarak yetişmeleri amaçlanmaktadır.

Öğretim programında gözetilen bu ilkeler; Üniversitemizin, konularında uzmanlaşmış, deneyimli ve dinamik öğretim kadrosunun katkılarıyla gerçekleştirilmektedir.
BÖLÜMLER:Halkla ilişkiler ve tanıtım- Bilgi ve belge yönetimi -İletişim tasarımı -Radyo-TV ve sinema
Adres: Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi Bağlıca Kampüsü Eskişehir yolu 20. km /ANKARA
Telefon: +90 312 234 10 48

Konu Burçak tarafından (06.03.08 Saat 23:12 ) değiştirilmiştir..
Burçak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla