Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.08.10, 17:39   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Frambuazlı Pasta

Frambuazlı Pasta


Malzemeler
Hamuru için
Yarım paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 su bardağı fındık içi
1 adet limon kabuğu rendesi
2,5 su bardağı un


Kreması için
1 paket labne peynir
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı vanilya


Sosu için
1 kâse frambuaz
1 çay bardağı toz şeker


Hazırlanışı
Fındıkları mutfak robotunda çekip un haline getirin.
Derin bir kaba hamuru için gerekli malzemeleri alıp yoğurun.
Hamurun üzerine bez örtüp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Sürenin sonunda hamuru dolaptan çıkarın.
Kelepçeli tart kalıbını yağlayıp hamuru kalıbın tabanına yayın.
Kremasını hazırlamak için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırın.Kremayı pasta hamurunun üzerine yayın.
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Pişen pastayı fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Soğuyan pastadan yuvarlak kalıplar çıkarıp servis tabağına alın.
Frambuaz ve toz şekeri mutfak robotunda çekip tavaya alın.
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın.
Sosu ocaktan indirip soğuması için bekletin.
Soğuyan sosu pastanın üzerinde gezdirin.
Bekletmeden servis yapın.
Çilek, böğürtlen ve frambuazla pastanın üzerini süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla