| Damla Çikolatalı Topkek Damla Çikolatalı Topkek Malzemeler Kek Hamuru için 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım paket margarin (oda sıcaklığında) 6 yemek kaşığı kakao 1,5 su bardağı damla çikolata 2 çay kaşığı kabartma tozu 1 paket vanilya 2,5 su bardağı un Muhallebisi için 1 su bardağı süt 1,5 yemek kaşığı un 1 adet yumurta sarısı Yarım yemek kaşığı tereyağı Yarım su bardağı toz şeker Yarım paket vanilya Hazırlanışı Muhallebisini hazırlamak için tencereye; süt, un ve tereyağını alıp karıştırın. Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin. Toz şeker, vanilya ve yumurta sarısını ilave edin. Kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Pişen muhallebiyi ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin. Kek hamurunu hazırlamak için oda sıcaklığındaki margarini çırpma kabına alın. İyice yumuşayıncaya kadar 5 dakika mikserle çırpın. Şekeri ilave edip 3 dakika daha mikserle çırpmaya devam edin. Yumurtaları tek tek karışıma ekleyip iyice karıştırın. Süt, un, kabartma tozu, vanilyayı ilave edip karıştırmaya devam edin. Son olarak damla çikolataları ekleyip birkaç kez karıştırın. Topkek kalıplarını yağlayıp, kek hamurunu kalıplara pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp ılınması için bekletin. Üzerini hazırladığınız muhallebiyle kaplayın. Afiyet olsun. |