Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.08.10, 17:30   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Damla Çikolatalı Topkek

Damla Çikolatalı Topkek


Malzemeler

Kek Hamuru için
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
6 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı damla çikolata
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un

Muhallebisi için
1 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım paket vanilya

Hazırlanışı
Muhallebisini hazırlamak için tencereye; süt, un ve tereyağını alıp karıştırın.
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin.
Toz şeker, vanilya ve yumurta sarısını ilave edin.
Kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebiyi ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin.
Kek hamurunu hazırlamak için oda sıcaklığındaki margarini çırpma kabına alın.
İyice yumuşayıncaya kadar 5 dakika mikserle çırpın.
Şekeri ilave edip 3 dakika daha mikserle çırpmaya devam edin.
Yumurtaları tek tek karışıma ekleyip iyice karıştırın.
Süt, un, kabartma tozu, vanilyayı ilave edip karıştırmaya devam edin.
Son olarak damla çikolataları ekleyip birkaç kez karıştırın.
Topkek kalıplarını yağlayıp, kek hamurunu kalıplara pay edin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
Pişen keki fırından çıkarıp ılınması için bekletin.
Üzerini hazırladığınız muhallebiyle kaplayın.

Afiyet olsun.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla