Konu
:
Fındıklı Kek
Tekil Mesaj gösterimi
02.02.08, 21:10
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Güllü
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Fındıklı Kek
Muffin için:
250 gr Ultra
4 yumurta / 340 gr tozşeker
20ml portakal likörü
5 gr vanilya / 200 ml ılık süt
310 gr un / 10 gr kabartma tozu
Portakallı ve labne peynirli krema için:
60 gr labne peyniri
20 gr Proser Blok Margarin
10 gr rendelenmiş portakal kabuğu
10 ml portakal suyu
125 gr pudraşeker
1 tutam toz safran
Hazırlanışı:
Yumurta aklarını sarılarından ayırın. 250 gr tozşeker, yumuşatılmış Ultra Ustam, likör ve vanilyayı bir kapta karıştırın. Ilık sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
Kalan tozşeker ve yumurta sarılarını bir kaba alıp çırpın. Yumurta aklarını da başka bir kapta kar gibi olana kadar çırpıp yumurta sarılı karışıma ilave edin.
Unu büyük bir kaba eleyin. Kabartma tozunu ekleyip harmanlayın. Margarinli ve yumurtalı karışımları ilave edip mikserle çırpın. Karışımı muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
Krema için; labne peyniri, Proser Blok Margarin, safran, portakal kabuğu ve suyunu bir kaba alıp mikserle 5 dakika çırpın. Pudraşekeri ilave edip 10 dakika daha çırpın. Fırından alıp soğuttuğunuz muffinlerin üzerine spatulayla sürün. Üzerlerine renkli top şekerler serpiştirin. Servise sunun.
Güllü
Açık Profil bilgileri
Güllü - Özel Mesaj gönder
Güllü - Daha fazla Mesajını bul