Konu
:
Sebzeli Kuzu Haşlama
Tekil Mesaj gösterimi
06.08.10, 22:30
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Sebzeli Kuzu Haşlama
Sebzeli Kuzu Haşlama
Malzemeler
¦6 adet kuzu incik
¦2 adet soğan
¦3 adet patates
¦1 adet havuç
¦a çorba kaşığı margarin veya tereyağı
¦1 çorba kaşığı un
¦1 adet limon suyu
¦Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Kuzu incikler kabukları soyulmuş bütün soğanlarla birlikte bir tencereye konur. Üzerine 3 su bardağı su ilave edilip, biraz yumuşayan dek haşlanır. Başka bir tencerede margarini(veya tereyağı) eritilir. İçine rendelenmiş havuçlar eklenip 3 dakika kadar devamlı karıştırılarak kavrulur. Un serpiştirilerek ilave edilir ve biraz daha karıştırılır. Suyu süzülen kuzu incikler ve et suyu, tencereye ilave edilir. Patatesler soyulur ve büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölünerek tencereye eklenir. Limon suyu ilave edilir, tuzu ayarlanır ve karabiber serpiştirilir. Kaynadığında oluşan köpük delikli tencere ile alınıp atılır. Patatesler yumuşadığında servis yapılır.
AnGeL
Açık Profil bilgileri
AnGeL - Özel Mesaj gönder
AnGeL´nin Web Sitesini ziyaret edin
AnGeL - Daha fazla Mesajını bul