| Antepfıstıklı Kaymaçina Antepfıstıklı Kaymaçina Kaymakçina Nasıl Yapılır - Makedon Kaymakçinası Malzemeler 8 kişilik: 8 çorba kaşığı un 1 litre süt 6 adet yumurta 1 paket vanilya 1 kahve fincanı tozşeker 1 su bardağı ince çekilmiş antepfıstığı Şurubu için: 2 su bardağı tozşeker 1,5 su bardağı su Tarifi: Unu bir kaba alıp 1 kepçe sütle ezerek karıştırın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları ayrı bir kapta köpük halini alıncaya kadar çırpın. Kalan sütü derin bir tencereye alıp unlu sütü, yumurta, tozşeker ve vanilyayı ilave edin. Mikserle çırpın. Karışımı hafif yağlanmış kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Koyulaşmaya başladığında ocaktan alıp soğumaya bırakın. Şurubu sıcak tatlının üzerine dökün. Kare şeklinde kesip, üzerine fıstık serpin. Soğuk olarak servis yapın.
alıntı |