Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.08.10, 22:17   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Nohutlu Kapama

Nohutlu Kapama


içindekiler
•500 gr kuzu kuşbaşı et
•2 adet kuru soğan
•20 adet arpacık soğan
•1 tatlı kaşığı biber salçası
•3 su bardağı pirinç
•2 su bardağı haşlanmış nohut
•1 çay kaşığı tane karabiber
•2 yemek kaşığı tereyağı
•1 çay kaşığı tuz,
•Karabiber


hazırlanışı
•Pirinci ılık tuzlu suyun içersinde 10 dakika kadar bekletin.
•Etleri yıkayın.
•Soğanların kabuklarını soyup, yıkayın.
•Arpacık soğanları bütün diğerlerini dörde bölerek kullanın.
•Bakır ya da ateşe dayanıklı cam bir tasın içinde eti, soğanları, tuz, karabiber, tane karabiber, biber salçasını ve bir kaşık tereyağını iyice harmanlayın.
•Yuvarlak bir tepsinin tam ortasına tası kapatın.
•Tasın üzerine bir ağırlık koyun (o da ateşe dayanıklı olmalı).
•Tepsiye 3 su bardağı sıcak su ekleyip, ocağa alın.
•Kısık ateşte 45-50 dakika pişirin.
•Tepside kalan boşluğa haşlanmış nohutları yayın.
•Pirinçleri ekleyin, kızdırdığınız tereyağını üzerinde gezdirin.
•2 su bardağı sıcak su koyarak tası yerinden oynatmadan pirinçleri karıştırın.
•Kısık ateşte pilav suyunu çekene dek pişirin.
•Tepsinin ortasındaki tası alıp, servis yapın.
•Afiyet olsun



AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla