Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.07.10, 22:54   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Smile Cevizli Ekmek

Cevizli Ekmek


Malzemeler
1,5 su bardağı ılık su
40 gram yaş maya
3 su bardağı kepekli un
1,5 su bardağı sade un
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Yarım çay bardağı kuru üzüm
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
Yaş mayayı 1,5 su bardağı suyun içinde eritin.
Yoğurma kabına tüm malzemeleri alıp karıştırın.
Malzemeler özleşene kadar yoğurun.
Hamuru ılık bir ortamda kabarana kadar yaklaşık yarım saat bekletin.
Sürenin sonunda hamuru tekrar yoğurun.
Hamura istediğiniz şekli verip fırın tepsisi ya da büyük bir kalıba yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
Pişen ekmeği fırından çıkarıp hafif ılındıktan sonra dilimleyin.

Afiyet olsun.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla