Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.07.10, 22:51   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Smile Safranlı Pilav

Safranlı Pilav


Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 parça tavuk göğüs eti
2 çay kaşığı safran
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 yemek kaşığı haşlanmış mısır
2 adet haşlanmış havuç (küp şeklinde doğranmış)
Damak tadınıza göre tuz
2,5 su bardağı su
3 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Tavuk göğsünü tencereye alıp üzerine 2,5 su bardağı su ekleyin.
Yüksek dereceli ateşte yumuşayana kadar haşlayın.
Haşlanan tavuğu süzgeçle tencereden alın, küçük parçalara bölün.
Tavuk suyuna safran ve tuz ekleyip iyice karıştırın.
Pirinçleri yıkadıktan sonra sıcak suda 15 dakika bekletin.
Sürenin sonunda fazla suyunu süzün.
Pilav tenceresine tereyağını alıp eritin.
Üzerine pirinçleri ekleyip 5 dakika boyunca kavurun.
Havuç, bezelye, mısır ve tavuk göğsünü pirinçlere ekleyip 2 dakika daha kavurun.
Pirincin üzerine safranlı tavuk suyunu ilave edip karıştırın.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Pişen pilavı ocaktan indirip 15 dakika demlendirin.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla