Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.07.10, 02:28   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Bamya Yemeği - Ekşili Bamya Nasıl Yapılır

Bamya Yemeği - Ekşili Bamya Nasıl Yapılır


Malzemeler:

½ kg. bamya
1 adet büyük soğan
1 kahve fincanı YONCA Kanola yağı
1 adet etli kırmızıbiber (ince doğranmış)
1 baş sarmısak (kabuklu)
1 adet limon suyu
1 kahve fincanı nar ekşisi
1/2 su bardağı su (kaynar)
Tuz

Hazırlanış:

Sarmısakları taneleyip, soğuk suya atın. Ovalayarak dıştaki ince beyaz kabuklarını çıkartın.

Kalın iç kabukları kalsın. (Ben kabuklarını da çıkardım) Bamyaları yıkadıktan sonra ayıklayıp, bol sirkeli suda 30 dakika bekletin. Soğanı yağda yumuşatın. Kabuklu sarımsak ve kırmızıbiberi katıp, karıştırarak 3 dakika pişirin.

Limon suyunu, nar ekşisini, tuzu ve bamyaları da ilave edip, karıştırın. Kaynar suyu üzerine gezdirip pişirin. Soğuk olarak servis yapın.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla