2010 Lise Sınıf Geçme Yönetmeliği 2010 Lise Sınıf Geçme Yönetmrliği Lisede Kalma Var Mı? Lise 1 Lise 2 fen-tm-sos Lise 3 fen-tm-sos Lise 4 fen-tm-sos Hepsinin baraj dersi sadece DİL VE ANLATIM dersidir. Sınıf geçme ortalaması 2.50'dir Dil ve Anlatım hariç ortalaması 2.50 olup 3 ve altı zayıf getirenler sınıfı geçer. Mesela ilk dönem dil ve anlatımın 2,3,4,5 den herhangi biri de olsa 2.dönem 1 geldiği anda sorumlu geçer. diğer derslerde böyle birşey yoktur Ek olarak diyelimki ortalaman 2.50 nin altında ve en fazla 2 zayıfın var o zaman sınıfı geçersin bu 2 zayıf olan derslerden sorumlu olursun.. 9. sınıflarda 3 zayıfı olanlar ortalaması 2.50 nin altındaysa sorumlu geçer. 10. sınıflarda 2 zayıfı olanlar ortalaması 2.50 nin altındaysa sorumlu geçer. 11. sınıflarda 2 zayıfı olanlar ortalaması 2.50 nin altındaysa sorumlu geçer. 5 zayıfı olanlar ortalama yükseltme sınavında; 9. sınıfsa 2 zayıfını, 10. ve 11. sınıfsa 3 zayıfını düzelterek sorumlu, [ortalaması 2.50 nin üstündeyse Dil ve Anlatım dersi 2 ve üzeriyse "Ortalama İle"(sorumlu olmadan)] geçebilir. Ortalaması 2.50 ve üzeri Dil ve Anlatım dersi 2 ve üzeri ve kaç tane zayıfı olursa olsun sorumlu olmadan direkt sınıfı geçer. --------------Tualimforum İmzam-------------- |