Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09.06.10, 21:35   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Fenci
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Kokarcalar - Kokarcalar Hakkında Genel Bilgi - Kokarca Resimleri

Kokarcalar - Kokarcalar Hakkında Genel Bilgi - Kokarca Resimleri



Kokarca

Kokarcagiller genelde akşam ve gece aktif olurlar. Gündüzleri kendi kazdıkları ya da başka küçük hayvanların kazıp terk ettikleri mağaralarda, ya da kaya aralıklarında, ağaç kovuklarında veya hatta binalara girerek, uyuyarak geçirirler. Geceleri yiyecek arayışına çıktıklarında çoğu yerlerde, bir kaç türü de ağaçlarda gezer.

Tehdit edildikleri durumda, kendilerine saldıran canlıyı önce bazı jestlerle uyarırlar, eğer bu fayda etmezse arkalarını dönüp düşmanlarının yüzüne isabetalarak, anal bezelerinden çıkan pis kokulu sıvıyı püskürtürler. Şeritli kokarcalar bu durumda hatta iki elleri üzerinde durarak siviyi 6 metre uzaklığa kadar püskürtürler. Kokan porsuklarda bu mesafe ancak 1 metre civarındadır. Bu sıvının cilt ile temasa etmesi, iğrenç kokununharicinde herhangi bir zararı olmaz. Ama eğer göze gelirse kısa bir süre için kör olunabilir. Kıyafetlere geldiği taktirde bu kokuyu tekrar kıyafetlerden yok etmek imkansızdır.

Beslenme
Kokarcagiller fazla yemek seçmeyen herşey yiyicilerdir, ama et ile beslenmeyi tercihederler. Tavşan ve kemiriciler gibi küçük memelileri, kuş, kertenkele, yılan, kurbağa veböcekler avlarlar. Bitkisel beslenmeleri kök, meyve ve fındık türlerinden oluşur.

Üreme
Dişi kokarca 40 ila 65 gün arası süren bir gebelikten sonra genelde 4-5 (nadir olarak 16) yavru dünyaya getirir. Yavrular ilk başta kör ve çıplaktır, ama çok çabukbüyürler. 35 gün sonra yürümeye başlarlar, 2 ay sonra emzirilmeleri bırakılır ve yarım veya bir sene sonra yuvadan uzaklaşıp kendileri üreyebilecekbir olgunluğa ulaşırlar. Ömürleri doğada 5-6 senedir, ama hayvanat bahçesinde bir kokarca 12 yaşına da varmıştır.



Şeritli kokarca (Mephitis)
Bayağı şeritli kokarca (Mephitis mephitis)
Başlıklı kokarca (Mephitis macroura)
Benekli kokarca (Spilogale)
Batı benekli kokarcası (Spilogale gracilis)
Kanal Adası benekli kokarcası, (Spilogale gracilis amphiala)
Doğu benekli kokarcası (Spilogale putorius)
Pigmen benekli kokarca (Spilogale pygmaea)
Domuz burunlu kokarca (Conepatus)
Batı domuz burunlu kokarcası (Conepatus mesoleucus)
Doğu domuz burunlu kokarcası (Conepatus leuconotus)
Benekli domuz burunlu kokarcası (Conepatus semistriatus)
And Dağları kokarcası (Conepatus chinga)
Patagonya kokarcası (Conepatus humboldtii)
Kokan porsuk (Mydaus)
Yavalı kokan porsuk (Teledu), (Mydaus javanensis)
Palavanlı kokan porsuk (Mydaus marchei )
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla