Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.05.10, 17:20   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kedi
Gamma Üye
 
Kedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 3.713
Konular: 3171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3699
Rep Gücü:57
RD:Kedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 45
128 Mesajına 262 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Çiftlikköy,Yalova Çiftlikköy İlçesi

Çiftlikköy,Yalova Çiftlikköy İlçesi

ÇİFTLİKKÖY



TARİHİ VE COĞRAFİ YAPISI



Oldukça eski bir geçmişe sahip olan Çiftlikköy’ün bilinen ilk adı

Pylaidir. Yörede Helenistik çağdan Bizans Çağına kadar çok sayıda ve değişik zamanlara ait yazıtlar ele geçmiştir. Tarihte adına ilk kez 4. yüzyılda rastlanmaktadır. Adı Bizans Kroniklerinde sık sık geçen bu yerleşim merkezinin ilk epigrafik kanıtı 8. Yüzyıla aittir.

Attaliota tarafından yahut Pylon astü olarak gösterilen şehir 11. ve 12. Yüzyıllarda önemli bir rol oynamıştır.Bizans İmparatorlarının burada saraylarının bulunduğu ve İstanbul’dan bu kıyılara geldiklerinde buradan karaya çıktıkları anlaşılmıştır. Iustinianos devrinde ise Hersek-İznik yolu daha büyük önem kazanmaktadır.İmparator Adapazarı civarında köprü yapımı sırasında Kadıköy- Gebze arasındaki iskelelerin birinde karaya çıkmaya ve buradan iznik’e gitmeye başlamışlardır. İşte bu olaylar Körfezin güneyindeki diğer sahil kentleri ile birlikte Pylai kentinin de büyük gelişme göstermesine neden olmuştur. Bizans teşrifat kitaplarında imparatorların Pylai’da karaya çıkmalarında yapılan bütün törenler ayrıntıları ile anlatılmaktadır.

11. Yüzyılda 1. Haçlı Seferlerinde Latin ordularının bir kısmının buradan geçtiklerini görüyoruz. Roma ve Bizans döneminin bu bölgedeki varlığı yazılı belgelerin dışında bazı buluntularla da kanıtlanmaktadır.

1325 yılında Osmanlı Egemenliğine geçen köy bu dönemde Karakilise veya Kadıçiftliği olarak adlandırılmıştır. Köy 93 harbinden sonra Bulgaristan’in Şumnu kasabasının Yenice, Teke, Makop, Bulanık, Pravada, Elasaki ve diğer köylerinden gelenlerce iskan edilmiş 1923’lerde kafkaslardan gelen göçmenlerde burada iskan edilmişlerdir.

Köyleri

Burhaniye Köyü

Çukurköy

Denizçalı köyü

Dereköy

Gacık köyü

İlyasköy

Kabaklı köyü

Kılıç köyü

Laledere köyü
--------------Tualimforum İmzam--------------
Boşverdim
Kedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla