Konu
:
Kayısılı Parfe
Tekil Mesaj gösterimi
22.05.10, 22:27
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Tanem
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Oct 2008
Nerden: Isparta
Mesajlar: 657
Konular: 414
Puan Grafiği
Rep Puanı:1850
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 39
26 Mesajına 77 Kere Teşekkür Edlidi
:
Kayısılı Parfe
Kayısılı Parfe
Malzemeler,
2,5 su bardağı kayısı suyu
2 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
5 adet kuru kayısı
Hazırlanışı,
Orta boy bir tencereye tereyağını alıp eritin.
Kayısı suyu, nişasta ve vanilyayı tencereye ilave edin.
Sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Tencereyi ocaktan indirip ılınması için bekletin.
Ilındıktan sonra kâselere pay edin.
Derin dondurucuda 35 dakika bekletin.
Sürenin sonunda kâseleri servis tabağına ters çevirin.
Kuru kayısıları küçük küçük doğrayıp parfelerin üzerini süsleyin.
Soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.
Tanem
Açık Profil bilgileri
Tanem - Özel Mesaj gönder
Tanem´nin Web Sitesini ziyaret edin
Tanem - Daha fazla Mesajını bul