| Karnabahar Kızartması Karnabahar Kızartması  karnabahar kızartması tarifi… Malzemeler, 1 adet küçük boy karnabahar 1 adet yumurta 1 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ 1 adet limonun suyu Damak tadınıza göre tuz Hazırlanışı, Tencereye limon suyu, tuz ve suyu alıp kaynatın. Karnabaharı bıçakla küçük parçalara bölün. Tencereye ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan karnabaharları süzüp ılınması için bekletin. Kâsede yoğurt, yumurta ve unu özleşinceye kadar karıştırın. Karnabaharları yoğurtlu karışıma batırın. Kızgın yağda iki tarafını da kızartın. Afiyet olsun Not: Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz. |