| Tavuk Göğsü Çorbası Tavuk Göğsü Çorbası 
Malzemeler, 1 adet tavuk göğsü 1 su bardağı yoğurt 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı elma sirkesi 1 diş sarımsak Damak tadınıza göre tuz, karabiber 5 su bardağı su Hazırlanışı Tavuk göğsünü ince ve uzun şeritler halinde doğrayın. Orta boy bir tencereye alıp 5 su bardağı suyu ilave edin. Tavuk etlerini yumuşayana kadar haşlayın. Kâsede yoğurt ve unu iyice karıştırıp tencereye ekleyin. Pürüzsüz kıvam alıp koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Sarımsağın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Tencereye; sarımsak, tuz, karabiber ve elma sirkesini ilave edin. Arada bir karıştırarak 1 taşım kaynatın. Tencereyi ocaktan indirin. Çorbayı kâselere pay edip sıcak servis yapın. Afiyet olsun. |