| Akdeniz Bölgesinin Enleri Akdeniz Bölgesinin Enleri 1- Kıl keçisinin en fazla beslendiği bölgedir. 2- En fazla alüminyum (boksit) ve kükürt çıkarılan bölgedir. 3- Karstik arazi ve karstik şekillerin en fazla olduğu bölgedir. 4- Kışların en ılık geçtiği bölgedir. 5- Yıl boyunca nem miktarının en fazla olduğu bölgedir. 6- Deniz turizmin en uzun olduğu bölgedir. 7- Muz,turunçgil,soya fasulyesi,yerfıstığı,mısır,anason,gül,çiçek ve turfanda sebze üretiminin en fazla olduğu bölgedir. 8- Don olaylarının en az görüldüğü bölgedir. 9- Seracılıkta ısıtma giderlerinin en az olduğu bölgedir. 10- Seracılığın en fazla yapıldığı bölgedir. 11- Gece-gündüz sürelerinin yıl içinde en az değiştiği bölgedir. 12- Tarım ürünlerinin en erken olğunlaştığı bölgedir. 13- Deniz suyu sıcaklığı ve deniz suyu tuzluluk oranı en yüksek bölgedir. 14- Aynı tarladan yıl içinde birden fazla ürün almaya en elverişli bölgedir. |