| Karagöz - Hacivat Söyleşmeleri,Acemi Güreşçi Karagöz - Hacivat Söyleşmeleri
Acemi Güreşçi (Hacivat, dükkânın önündedir.) HACİVAT - Sevgili Karagöz'üm, gel içeri de mis gibi bir ıhlamur iç! Hah hah ha ha!... KARAGÖZ - Başka zaman Hacı Cavcav! Bahçede yarım kalmış bir işim var. HACİVAT - Hele biraz sohbet edelim de ben yarın gelip bahçe işine yardım ederim. Aman, hah hah!... KARAGÖZ - Sen kime gülüyorsun?... HACİVAT - Şuraya otur da anlatırım ha hah hah!... KARAGÖZ - Pataklarım ha, köftehor senin gülmeni seyretmem için mi beni dükkana oturttun? HACİVAT - Değil efendim, değil!... KARAGÖZ - Öyleyse ne oldu?... HACİVAT - Aman Karagöz'üm, ne olduğunu sen bana anlatacaksın! Hah hah hah!... KARAGÖZ - Bir şey olmadı ki!... HACİVAT - Olmaz mı efendim, sen güreşe çıkmışsın! KARAGÖZ - Bunda gülecek ne var? Güneşe de çıkarım, gölgeye de Hacı Cavcav!... HACİVAT - Allah iyiliğini versin, güneş değil, güreşe!... KARAGÖZ - Öyle söylesene!... HACİVAT - Hem de adamı bir güzel yenmişsin! Anlatsana bu iş nasıl oldu? KARAGÖZ - Nasıl olacak, arkadaşlarla parkta otururken güreşten konuşuyorduk... Tanımadığım biri bana "Karagöz Ağa, seni bir tutuşta yere vururum!" dedi. HACİVAT - Her halde eski güreşçilerden. Sonra?... KARAGÖZ - Sonrası... Beni tanıyanlar "Karagöz yener", kalanlar "Yenemez!" diye atışmaya başladılar. HACİVAT - Aman Karagöz'üm, "Hastayım!" falan diye söyleyip kabul etmeseydin. Adam bir yerini kırar. KARAGÖZ - Köftehor, benim bir şey söylememe fırsat bırakmadılar ki... Kendimi çayırın üstünde, adamın karşısında buldum. Ceketimi, ayakkabılarımı da çıkardılar. HACİVAT - Desene zoraki güreş başladı. Hemen çift dalsaydın! KARAGÖZ - Çiftlere dalıp kaçacağım ama ceket onlarda... HACİVAT - Yağlandınız mı yoksa? KARAGÖZ - Hay hay, ben motor yağı sürdüm, o da tereyağı... Birbirimizi yalamaya başladık. HACİVAT - Canım yani yağlı güreş mi yapıyorsunuz? KARAGÖZ - Hayır, ballı güreş yapıyoruz. HACİVAT - Neyse efendim, sonra?... KARAGÖZ - Sonra, adam beni çekerken ayağı kayıp yüzü koyun kapandı. Ben de üstüne düştüm. HACİVAT - Yaşa Karagöz'üm, önce sen puan aldın! KARAGÖZ - Önce ben soğan aldım, adam da gidip patates aldı. HACİVAT - Allah iyiliğini versin, güreşten anlamadığın nasıl belli oluyor. Hiç olmazsa paçaları kapsaydın! KARAGÖZ - Paçaları kaptım!... HACİVAT - Aferin, bırakma bırakma!... KARAGÖZ - Bırakmadım ama peşimden ciğerci koşup geldi. "Paçaların parasının vermedin!" deyip geri aldı. HACİVAT - Öyle paça değil... Güreşiyordun ya! Adamı hiç bohçalamadın mı? KARAGÖZ - Bohçalayıp eve götürdüm ama işi yaramaz diye hanım istemedi. Çöpe attım. HACİVAT - Anlaşıldı, adam seni yerden yere vurmuştur. KARAGÖZ - Hiç de değil... Bir ara üstüme çullandı da kaçmak için bir hamle yaptım. Adamı havaya kaldırmışım. HACİVAT - Aferin Karagöz'üm, vur yere! KARAGÖZ - Vuracağım ama adam havada kayboldu HACİVAT - Allah Allah, o nasıl oluyor? KARAGÖZ - Nasıl olacak, ağacın dalına takılmış... Ama yere düşünce üstüne bir çullandım. Kulağına başladım Karagöz oynatmaya... Adam gülmekten tuş oldu Hacı Cavcav! (Karagöz gider.) --------------Tualimforum İmzam-------------- |