Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.03.10, 23:02   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Fenci
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Tatlı Su Midyeleri

Tatlı Su Midyeleri

Tatlı su midyeleri ayrı bir grup (Unionacea üstfamilyası) altında toplanmakla birlikte deniz midyelerine benzer yapıdadır. Çoğu akarsu ya da göllerin çamurlu diplerine gömülü yaşarken, öbürleri çeşitli yüzeylere tutunarak geniş kümeler oluşturur. İçlerinden bazıları oldukça değerli incilerüretir. Çenetlerinin içini döşeyen sedef de yaygın biçimde kullanılmaktadır.

Bazı tatlı su midyelerinin (Unio cinsi) acıbalıkla (Rhodeus cinsi) kurduğu ortak yaşama ilişkisi çok ilginçtir. Yaklaşık 5-7 cm uzunluğunda olan bu balıkların dişisi üreme mevsiminde uzun bir yumurta borusu geliştirir. Daha sonra yumurta borusunu midyenin sifonundan içeri sokarak yumurtalarını bırakır. Bu yumurtalar çevredeki erkek balığın suya boşalttığıve midyenin suyla birlikte aldığı spermalarla döllenir. Yumurtadan çıkan yavru balıklar yaklaşık bir ay sonra midyeden ayrılır. Öte yandan yumurtalarını bırakan dişi balığın yumurta borusuna tutunan midye larvaları daha sonra acıbalığın derisinin altına yerleşir vegelişiminin bir bölümünü burada tamamlar. Türkiye'de acıbalık türleri en çok Ulubat ve Manyas göllerinde bulunur.

Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla