Konu
:
Fenerbahçe
Tekil Mesaj gösterimi
06.03.10, 15:04
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Jaguar
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:62
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
Fenerbahçe
Antalya ile 30. randevu
Fenerbahçe ile Antalyaspor arasında yarın yapılacak karşılaşma, iki takımı ligde 30. kez karşı karşıya getirecek. 29 maçtan 20'sini sarı-lacivertliler, 3'ünü kırmızı-beyazlılar kazanırken, taraflar 6 maçta ise eşitliği bozamadı.
Fenerbahçe ile Antalyaspor arasında yarın yapılacak karşılaşma, iki takımı ligde 30. kez karşı karşıya getirecek.
İki ekip arasında ligde şimdiye dek yapılan 29
maçtan
20'sini sarı-lacivertliler, 3'ünü kırmızı-beyazlılar kazanırken, taraflar 6 maçta ise eşitliği bozamadı.
''Sarı Kanaryalar''ın toplam 56 golüne, Akdeniz temsilcisi 23 golle karşılık verdi.
Sezonun ilk yarısında Antalya'da yapılan maçı Fenerbahçe 2-1 kazandı.
ANTALYASPOR'UN İSTANBUL'DA GALİBİYETİ YOK
Fenerbahçe, Antalyaspor ile İstanbul'da yaptığı maçlarda rakibine şimdiye dek hiç yenilmedi.
İki takım, İstanbul'da ilk kez 1982-83 sezonunda karşı karşıya gelirken, bu
maç
1-1 berabere sonuçlandı. Bu sonuç aynı zamanda Antalyaspor'un Fenerbahçe karşısında İstanbul'da şimdiye dek elde ettiği tek puan oldu.
Fenerbahçe, daha sonra İstanbul'da Antalyaspor ile yaptığı 13 maçı da kazanırken, rakibine puan vermedi.
İstanbul'daki lig maçlarında Fenerbahçe 35 gol atarken, kalesinde 10 gördü.
FARKLI SKORLU GALİBİYETLER
Fenerbahçe, Antalyaspor karşısında lig tarihindeki en farklı galibiyetini 1996-97 sezonunda deplasmanda 5-0'lık skorla aldı.
Antalyaspor ise Fenerbahçe karşısındaki 3 galibiyetini de tek farklı skorlarla elde etti.
Bu arada, 1984-85 sezonunda Antalya'da yapılan maçı Fenerbahçe 4-3 kazanırken, bu skor, iki takım arasında geride kalan 26
maç
içinde en gollü karşılaşma olarak kayıtlara geçti.
SON 10 MAÇ
İki takım arasında ligde yapılan son 10 maçta alınan sonuçlar şöyle:
Sezon Maç Sonuç
--------- ---------------------- -----
1999-2000 Fenerbahçe-Antalyaspor 1 - 0
2000-2001 Antalyaspor-Fenerbahçe 0 - 1
Fenerbahçe-Antalyaspor 2 - 1
2001-2002 Fenerbahçe-Antalyaspor 3 - 2
Antalyaspor-Fenerbahçe 0 - 1
2006-2007 Fenerbahçe-Antalyaspor 4 - 2
Antalyaspor-Fenerbahçe 1 - 0
2008-2009 Fenerbahçe-Antalyaspor 2 - 0
Antalyaspor-Fenerbahçe 1 - 1
2009-2010 Antalyaspor-Fenerbahçe 1 - 2
Aykut hataydı
"Daum, Fenerbahçe'ye gelirken Aykut Kocaman'dan haberi yoktu. Başkan Lucescu'yu getirmek istedi ama gerçekleşmedi"
'Konuşacağım'
F.Bahçe'nin eski menajeri Volkan Ballı, D Spor'da Aydın Cingöz'ün sunduğu 'Açık Açık' programında bomba açıklamalar yaptı. İşte öne çıkanlar: "Fenerbahçe'nin iyiliği için konuşmak istiyorum. Daum başlangıçta sportif direktörlük biriminin olacağını bilmiyordu. Bu birim süreç içinde kurulacaktı."
Necati'ye markaj
Daum, Antalya'nın tehlikeli ismi Necati'yi durdurmak için önlemler hazırlıyor. Alman hoca, Beşiktaş'a transferi gündeme gelerek iyice motive olan tecrübeli golcüye Lugano ile adam markajı uygulayacak. Necati, ligde Trabzon'a 1, kupada G.Saray'a 3, Fenerbahçe'ye ise 1 gol attı.
Gözünü kararttı
Tek forvetli sistemi nedeniyle eleştiri alan Alman hoca, Antalyaspor'u Semih, Güiza ve Deivid'le vurmayı hedefliyor
Ya hep ya hiç
Son yedi maçtır galibiyete hasret kalan Fenerbahçe, Antalyaspor'a karşı tüm hücum silahlarını kullanacak. Teknik direktör Christoph Daum, Deivid de Souza ve Semih'ı yarınki kritik sınava özel olarak hazırlıyor. Daha önce uyguladığı tek forvetli sistemi 'korkakça' bulunan Alman çalıştırıcı, bu kez iyice gözünü karartırken, Güiza, Deivid ve Semih'i ilk 11'de birlikte sahaya sürmeyi planlıyor.
Lucescu sesleri
Kötü sonuçların devamı halinde Daum ile yolları ayırmaya hazırlanan Fenerbahçe'de Lucescu ile ilk temas kuruldu bile. Rumen teknik adam gelmeye hazır olduğunu ifade etti
Yedi maçtır galibiyet yüzü göremeyen Fenerbahçe'de teknik direktör değişimi ciddi şekilde konuşulmaya başlandı. Sarı-lacivertli ekibin hocası Christoph Daum, bir iki kötü sonuç alınması halinde koltuğunu kaybedecek. Yerine düşünülen isime ise tanıdık: Mircea Lucescu. Rumen hocayla şimdiden ilk temas kuruldu ve olumlu yanıt alındı. Operasyona başlamak için her şey hazır. Eğer Fenerbahçe bu hafta Antalya'yı da yenemezse düğmeye basılacak ve 1-2 hafta içinde transfer bitirilecek.
İŞTE FENERBAHÇE'NİN GÜNDEMİNDEKİ İKİ "SÜPER" iSİM
Ülkemizde daha önce Galatasaray ve Beşiktaş'ı çalıştıran 65 yaşındaki Lucescu, Türk
futbolunu
yakından tanıdığı için Fenerbahçe'nin öncelikli tercihi durumunda. Fenerbahçe zaten geçen sezon sonunda da Daum'dan önce Lucescu ile temasa geçti. Ancak Shakhtar Donetsk, kulübü UEFA Şampiyonu yapan Lucescu'yu bırakmayınca sarı-lacivertli yönetim, Türkiye'yi iyi bilen bir diğer çalıştırıcı Daum'a yönelmek zorunda kalmıştı.
"Bahar" operasyonu
Hamit Altıntop, Tuncay Şanlı ve Volkan Şen ile anlaşma tamam.
Hamit önümüzdeki ay, diğerleri sezon sonu F.Bahçeli olacak Gamsız yabancılardan bıkan ve transfer politikasında ağırlığı "savaşçı yerlilere" veren Aziz Yıldırım, son milli takım kampında arka arkaya iş bitirdi. Daha önce de görüştükleri Hamit'ten kesin yanıtı kampta alan Sarı-Lacivertliyöneticiler, sezon bitmeden Nisan ayında imza attıracak. Halil Altıntop da sırada Tuncay Şanlı ise askerlik sorununu çözmesi için gerekli yurt dışında çalışma süresini tamamladığından geri dönmeye "Evet" dedi. Bursasporlu Volkan ile prensipte el sıkışan Sarı-Lacivertliler, Güiza'nın satılması halinde Halil Altıntop'u da alacak.
2'si oynuyor 2'si şüpheli
7 maçlık galibiyet hasretine son vermek isteyen Fenerbahçe'de sakat oyuncuların durumu netleşiyor. Son durum...
Antalyaspor maçı öncesi sakatlık problemi yaşayan 6
futbolcudan
Deivid ve Diego Lugano düzelirken Gökhan Gönül ve Cristian'ın durumu ise şüpheli
İşte kritik Antalyaspor
mücadelesi
öncesi sezonu kapatan Uğur ve Ali dışındaki sakat futbolcuların son durumu:
DEIVID: Büyükşehir maçında 45 dakika oynadı. Daum onunla görüşme yapıp, fiziksel durumu hakkında bilgi aldı. Kendisini hazır hisseden Brezilyalı, Antalya karşısında ilk 11'de sağ kanat ya da forvet arkasında görev yapacak.
LUGANO: Sağ arka adalesinde hiçbir problem kalmadı. Dinlenmesi gerektiği için İstanbul BŞB karşısında riske edilmemişti. Antalyaspor karşısında forma giymek istediğini belirtti. Doktorların da onayıyla ilk 11'de.
GÖKHAN GÖNÜL: Milli Takım idmanında sağ ayak bileğinden problem yaşamıştı. Burada oluşan ödemin tamamen dağıldığı ifade edilirken, milli futbolcunun kendisini iyi hissettiği bildirildi. Durumu bugün netlik kazanacak.
CRISTIAN: 3 aydır devam eden aşil tendonu problemi önceki gün yine nüksetti. Ancak tedavisine hemen başlandı. Sakatlığı tam olarak geçmese de pazar günü oynaması şüpheli.
MEHMET TOPUZ: Önceki gün Daum çift kalede as takıma koyarak fiziksel durumunu görmek istedi. Adaledeki problem ortadan kalktı. Ancak Antalya karşısında ilk 11'de oynamayacak... 18'e alınma ihtimali var.
ÖZER HURMACI: Omzunda süren ağrılar, halen rahat hareket etmesini engelliyor. Almanya'daki uzmanların
"Ağrıların geçmeden sahaya sakın çıkma"
uyarısını dinleyecek. Kadroya alınmayacak.
Colin Kazım fena bombaladı
İlk devre sonunda takımdan gönderilen milli futbolcu Kazım Fener'deki kötü gidiş için bu ifadeyi kullandı...
Kanarya'nın eski yıldızı, "Bir Fenerli olarak takımın zirvede olmasını isterim.?Bu duruma da üzülüyorum ama, bu üzüntüm herkes için geçerli değil" dedi.
İlk devre sonunda özel hayatı gerekçe gösterilerek takımdan gönderilen ve Toulouse'a kiralanan Fenerbahçe'nin eski starı, tartışılacak açıklamalar yaptı.
TARAFTARLARA YAZIK
A Milli Takım'ın Honduras ile yaptığı maç nedeniyle İstanbul'a gelen Colin Kazım, sarı-lacivertli takımın son dönemde aldığı kötü sonuçları şu sözlerle değerlendirdi: "Bir Fenerbahçeli olarak takımımın zirvede olmasını elbette ben de çok isterim. Bu duruma haliyle üzülüyorum. En çok da üzüntüm taraftarlar için. Onlar bu durumu haketmediler. Ancak üzüntümün herkes için geçerli olmadığını da söylemeliyim. Bazıları için iyi oldu."
BENİ YANLIŞ LANSE ETTİLER
Takımdan ayrılış şeklinin kendisini çok üzdüğünü de sözlerine ekleyen Kazım, "Beni alkolik ve seks bağımlısı gibi lanse ettiler. En çok da buna kahroldum. Gerçek Fenerliler'e her zaman saygım ve sevgim var. Her ne olursa olsun 2007-2010 arası bu formayı gururla giydim. Şimdi Toulouse'ta yeni bir dönem yaşıyorum. Gençlere önem veren bir kulüp. Burada kalitemi göstermek istiyorum" dedi.
Pınar Karşıyaka 73-84 Fenerbahçe Ülker
Beko Basketbol Ligi'nde, 21. haftanın ilk maçında Karşıyaka deplasmanına çıkan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımız, baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmadan 84-73'lük skorla galip ayrıldı.
Karşılaşmaya Roko Leni Ukic- Ömer Onan- Gordon Giricek- Mirsad Türkcan- Oğuz Savaş ilk beşiyle başlayan Fenerbahçe Ülker, hava atışını kazandıktan sonra top kaybı yaparken Pınar Karşıyaka'dan Furkan Aldemir mücadelenin ilk sayılarını smaçla kaydetti. Oğuz'un smacının ardından isabetli bir turnikeyle 2 sayı daha atan Furkan'a yanıt bu kez Ömer Onan'dan geldi. Furkan yine sahne alıp skoru 6-4'e getirdi. Sonrasında Fenerbahçe'nin ilk periyodun bitimine 5 dakika kala başlayan 7-0'lık serisini, ev sahibinden David Rae Leonard Holston ve Alper Saruhan'ın üçlükleri sonlandırdı. Fakat çeyreğin sonunda Oğuz Savaş (3), Lynn Terence Greer (2) ve Mirsad Türkcan (3) ile 8-0'lık seriye imza atan Fenerbahçe Ülker, ikinci periyoda 19-12 önde girdi.
Emir Preldzic ve Damir Kaan Mrsic'in basketleriyle serisini ikinci çeyreğe taşıyan Takımız, farkı 15 sayıya yükseltince Pınar Karşıyaka mola aldı. İki oyuncu değiştiren İzmir temsilcisi mola dönüşü yaptığı hücumdan da boş dönerken Mirsad atışında isabet buldu. Yaklaşık 5 dakika sonra sayı bulan ev sahibi Karşıyaka, Kzell Ray Wesson ile skoru 14-29 yaptı. Böylece Fenerbahçe Ülker'in 18-0'lık müthiş serisi noktalandı. Yine de hız kesmeyen Fenerbahçe, Greer'dan (4) skor katkısı almaya devam ederken Pınar Karşıyaka'da Furkan 4 sayı daha attı. Kalan bölümünde konuk ekipten Mrsic (5), Oğuz (1) ve Semih Erden (2); İzmir temsilcisinden ise Birkan Batuk (6), Alper (3) ve Wesson (1) karşılıklı sayılar ürettiği ilk yar, 43-28 Fenerbahçe Ülker üstünlüğüyle tamamlandı.
Takımlar ikinci yarıya 2'şer oyuncu değişikliğiyle girerken ilk basketler Fenerbahçemizden Mirsad, Semih ve Giricek'ten geldi. Pınar Karşıyaka 21'e çıkan farkı Wesson'un turnikesi, Furkan'ın da art arda yaptığı tip ve smaçla 15'e indirdi. Giricek'in üçlük isabetiyle durumu 52-34'e getiren Fenerbahçe Ülker, Oğuz (2)ve Mirsad (5) ile sayı üretmeyi sürdürdü ve 3. çeyreği de 66-43 önde kapattı.
Final periyoduna üç yabancısının sayılarıyla yakaladığı 8-0'lık serisiyle giren Pınar Karşıyaka'ya yanıt Semih ve Greer'dan geldi. Ev sahibinin son çeyrekte 30 sayı kaydetmesine rağmen başarılı pota altı performansını sürdüren Semih'in basketleriyle skordaki üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Ülker, İzmir deplasmanından 84-73'lük galibiyet çıkarmasını bildi.
SALON: Karşıyaka
HAKEMLER: Aytuğ Ekti- İsmail Aydın- Aydın Karaçam
PINAR KARŞIYAKA (73): Serkan Menteşe, Birkan Batuk 6 (1 ribaund), Ryan David Toolson 9 (2 ribaund- 3 asist), David Rae Leonard Holston 18 (2 ribaund- 2 asist), Andre Jermaine Smith 2 (2 ribaund), Furkan Aldemir 16 (14 ribaund- 1 asist), Valentin Pastal 2, Alper Saruhan 10 (3 ribaund- 1 asist), Kzell Ray Wesson 10 (7 ribaund)
FENERBAHÇE ÜLKER (84): Roko Leni Ukic 3 (2 ribaund- 2 asist), Mirsad Türkcan 13 (11 ribaund- 2 asist), Ömer Onan 4, Semih Erden 14 (4 ribaund- 2 asist), Gordon Giricek 9 (1 ribaund- 2 asist), Damir Kaan Mrsic 11 (2 ribaund), Lynn Terence Greer 10 (1 ribaund- 2 asist), Oğuz Savaş 10 (4 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 10 (5 ribaund- 2 asist)
1.PERİYOT: 12-19
2.PERİYOT: 16-24
3.PERİYOT: 15-23
4.PERİYOT: 30-18
3. PERİYOTTA GERGİNLİK
Karşılaşmanın 3. periyodunun bitimine 49 saniye kala bir pozisyon sonrasında Fenerbahçe Ülkerli Oğuz ile Pınar Karşıyakalı Smith arasında bir tartışma yaşandı. İki oyuncu arasındaki tartışmanın ardından taraftarların sahaya çok sayıda yabancı madde atması üzerine hakemler soyunma odasına gitti. Yapılan anonsların ardından sahaya dönen hakemler Oğuz ve Smith'i diskalifiye etti.
Müsabaka, yaklaşık 15 dakika aradan sonra tekrar başladı.
--------------Tualimforum İmzam--------------
jaguar
Jaguar
Açık Profil bilgileri
Jaguar - Özel Mesaj gönder
Jaguar - Daha fazla Mesajını bul