Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.01.10, 07:11   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Vişneli Yaprak Sarması

Vişneli Yaprak Sarması - Vişneli Yaprak Sarması Tarifi




Malzemeler:

* Asma yaprağı
* 3 kuru soğan
* 1,5 su b. pirinç
* 2 çorba k. dolmalık fıstık
* 2 çorba k. kuş üzümü
* 1 tutam maydanoz
* 1 tutam dereotu
* 1 kase dondurulmuş vişne
* Tuz,karabiber,yenibahar
* Dolma baharı,kuru nane
* Zeytinyağı
* Tozşeker,limon,su

Hazırlanışı:

Tencereye zeytinyağını dökün.Üzerine 2 çorba kaşığı dolamalık fıstığı dökün ve kavurun.Daha sonra üzerine soğanları ilave edin ve soğanları kavurmaya devam edin. Sonrasında pirinci de ekleyerek kavurmaya devam edin. İyice kavrulunca1,5 su bardağı kadar su vererek pişmeye bırakın.

İç harcın ilk sıcaklığı çıkınca asma yapraklarının üzerine biraz iç harç bir de vişne tanesi koyarak sarın. Hepsini sarıp tencereye dizdikten sonra üzerine limon dilimleri dizerek zeytinyağı gezdirin. Üzerine bir tabak kapattıktan sonra üstünü geçecek kadar su ekleyerek kapağı kapalı pişmeye bırakın.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla