Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.01.10, 06:15   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Etli Bütün Lahana Dolması

Etli Bütün Lahana Dolması

Etli Bütün Lahana Dolması Tarifi - Etli Bütün Lahana Dolmasının Yapılışı - Lahana Dolması



Malzemeler

1 orta boy lahana (1.5 kg)
500 gr kuzu kuşbaşı
¼ paket margarin
3 soğan
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı domates salçası
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı kişniş
Karabiber
Tuz

Yapılışı

Lahananın dış yapraklarını temizleyin ve üst kısmını geniş bir kapak şeklinde kesip alın.
Içini sebze oyacağı yardımıyla oyun.
Soğanları temizleyip kıyın.
Sarımsakları soyup ezin.
Margarini geniş bir tavada eritip soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun.
Eti kavrulmakta olan soğana ilave edin.
Suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
2 kaşık salçayı yarım çay bardağı su ile ezip ete ekleyin.
Tuz ve karabiber serpip kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
Eti lahananın içine doldurup ayırdığınız parçayı üzerine kapatın ve tencereye alın.
Kalan salçayı sıcak suda ezip tencereye ekleyin.
Kaynayınca ateşi kısın.
Sumak ve kişniş serpip 25 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla